Centraal Mongolië malaria

Is er malaria in Centraal Mongolië en wat zijn de malaria gebieden Centraal Mongolië? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Centraal Mongolië, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Centraal Mongolië. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Centraal Mongolië verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Centraal Mongolië om te zien of jouw Centraal Mongolië reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Centraal Mongolië is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Centraal Mongolië

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Centraal Mongolië.  

Informatie over Centraal Mongolië

Beste foto's & tips van Centraal Mongolië

'406913' door Feije '406913' door Feije

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Mongoolse sjamaan...b

Feije

Het sjamanisme - de oorspronkelijke religie van Mongolie - is weer terug sinds het einde van de communistische periode, begin jaren '90. Gedurende het grootste deel van de twintigste eeuw was elke vorm van godsdienst verboden, ontelbare boedhistische kloosters werden vernield, monniken en boedhistische en sjamanistische priesters werden vervolgd en soms vermoord. Sinds de democratie z'n intrede heeft gedaan, zijn de Mongolen op zoek naar de oude identiteit. Het Sjamanisme, dat al eeuwen voor de intrede van het boedhisme de 'staatsreligie' van Mongolie was, is daar een onderdeel van. Jonge sjamanen, zoals op de foto, blazen de oude traditie nieuw leven in. De sjamaan offert paardemelk aan de aarde, alvorens in contact te treden met de wereld van de geesten.

'490361' door Fietser '490361' door Fietser

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Eindeloze steppen

Fietser

Wanneer je aan Mongoloie denkt dan denk je aan eindeloze steppen en dat klopt ook. Een land 40 x zo groot als Nederland met nog geen 4 miljoen inwoners waarvan 1,5 in Ulaan Batar dan is de rest wel leeg. Beneden om de hoek hadden wij onze tentjes opgeslagen en in een mum van tijd hadden we al visite. Nieuwsgierig.

'531770' door JannavEek '531770' door JannavEek

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Nomadenleven wat...bl

JannavEek

Onderweg naar de Orkhonvallei zie ik dit typisch Mongools beeld. En ja, ook de nomadenfamilies zijn door de jaren heen wel wat verwesterd. Ze hebben zonnepanelen en accu's voor elektriciteit, een motor om de kuddes te verzamelen en om boodschappen te doen, en steeds vaker ook een (energiezuinige) televisie met schotel met 60 kanalen :) Echter, de rest blijft nog steeds wel zoals het was. De man en vrouw brachten net de kudde geiten binnen en zijn nu aan het melken. De kinderen spelen voor de ger - sinds enkele dagen pas zijn zij weer thuis, voor hun drie maandenlange zomervakantie (juni-juli-augustus). In afgelegen gebieden zijn er geen scholen en gaan kinderen naar de aimag (= provincie) hoofdsteden om in een internaat te verblijven. In de winter hebben ze nog een (tweeweekse) vakantie. Wat ook nog steeds wel blijft zoals het was, is de overweldigende natuur rondom de ger, de uitgestrekte vlaktes en weides met aan de horizon de prachtige bergen. En gelukkig maar.

Laat kaart zien