Maleisië Visum

Als je op reis gaat naar Maleisië, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Maleisië nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Maleisië heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Maleisië bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Maleisië overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Maleisië gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur.
Aantal inwoners in Maleisië: 22 miljoen.
Oppervlakte van Maleisië: helft van Frankrijk.
De reistijd naar Maleisië is 12:50.
Gesproken Talen in Maleisië: Maleisisch.
Aanvlieghaven(s) van Maleisië: Kuala Lumpur (KUL).