Maleisië stekker

Maleisië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Maleisië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Maleisië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Maleisië gebruikt kunnen worden zijn : Type G
Stekker G

Informatie over Maleisië

'523633' door RobHoekstra '523633' door RobHoekstra

Maleisië

Maleisië

Eilandenparadijs voor

Voor de liefhebbers van bounty eilandjes die nog niet overspoeld worden met bezoekers is de oostkust van Sabah een paradijs. Vanuit de rommelige havenplaats Semporna kun je je dagenlang vermaken met het bezoeken van heel veel verschillende eilandparadijsjes. Omdat deze streek in het verleden een paar keer is opgeschrikt door terreurgeweld (en er nog steeds een code oranje reisadvies geldt) wordt het niet zo massaal bezocht als andere Aziatische bestemmingen. Wij hebben op de aanwezigheid van een aantal Maleisische militairen niets gemerkt van enige dreiging. Dit eiland (Bohey Dulang) deelden we enkel met een paar Maleisische toeristen. Een stuk naar het zuiden richting Mabul en Sipadan eiland kom je weer wat meer westerse toeristen tegen.

'450403' door Soraya '450403' door Soraya

Maleisië

Maleisië

Stormachtige...binnen

Vanaf Kuala Besut nemen we een overvol bootje naar Perhentian Besar. De Maleisische bootjongens nemen het allemaal niet zo nauw. Niet met de tijd, niet met de backpacks, maar al helemaal niet met het aantal mensen op de boot ;) Ach, gelukkig hebben we de tijd en kunnen we zwemmen! We varen het haventje uit, de zee op. Het is een tochtje van ongeveer een half uur... en deze dreigende lucht achtervolgt ons vrijwel meteen. Eerst op gepaste afstand, maar de wolken naderen steeds sneller. Na het afzetten van een aantal andere backpackers worden bij op Long Beach afgezet. En we staan nog niet bij de receptie of het breekt LOS. Arme andere backpackers nog op de bootjes. De dagen erna was het gelukkig stralend weer :)

'434048' door wisseschout '434048' door wisseschout

Maleisië

Maleisië

Dat valt lekker op

Perhentian besar. Een prachtig eiland met als extra deze Dusky Langoeren die elke dag even de Mango boom kwamen plunderen. En ja dat kleintje viel lekker op. Een close up maken viel nog niet mee. Ze waren heel bewegelijk

Bekijk alle Maleisië foto's en tips