Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Dwalen door Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
Maleisië
DBakker

Dwalen door Kuala Lumpur

Wie hebben een beter richtingsgevoel: de mannen of de vrouwen? In ons geval...geen van beiden...

Het begon al op Dubai: door een shoppingmall naar de lift, uitstappen op de verkeerde verdieping, hup lift weer in, uitstappen in een andere shoppingmall op zoek naar de gate en weer voor 7 uur het vliegtuig in richting Maleisië (deze keer mocht Arjan genoegen nemen met een plek naast een onwelriekende man, ik had de eerste 6 uur mijn adem al moeten inhouden naast een geurende meneer).

KL uitstappen, lift in, lift weer uit (weer verkeerd uitgestapt), lift weer in, trein in naar de bagage, trein zoeken en verder met de monorail richting hotel. Hotel niet te vinden, heen en weer lopen, weg vragen, elke keer een andere kant opgestuurd maar uiteindelijk na ongeveer 2 uur aangekomen in het hotel. Snel op zoek naar iets te eten. Dat is dan ook het enige wat op elke centimeter van de straat te koop is: eten! Straatkraampjes, restaurants en foodcourts (een soort Beverwijkse bazaar met een diversiteit aan eettentjes) wisselen elkaar af. Heenweg netjes de veilige route genomen, maar terugweg toch maar de korte 'onveilige' route genomen (niet echt onveilig, maar het ligt aan de achterkant van de restaurants, dus ademen word je onmogelijk gemaakt en het is hordenlopen over de ratten).

De dagen erna nog steeds omwegen van een uur naar het hotel gemaakt, waarbij we de volgende dag erachter komen dat het een stukje van tien minuten kan zijn... al met al zijn we dus best goed in ongecontroleerd sightseeing!

Gisteravond naar Chinatown geweest (eerst op zoek naar een wc, wat een hele happening was omdat we ineens achter de restaurants uitkwamen waar voor je neus de kippen geslacht werden, de ratten over je voeten sprongen, de koks hun voeten wasten met dezelfde spons die ze gebruiken voor de wok en de bewoners in een hoekje op de grond hun behoefte doen...). Deze beelden snel uit onze hoofd gezet en alsnog heerlijk gegeten! Niks op het eten aan te merken, je moet alleen niet weten hoe ze het bereiden ;-)

Tijdens een heerlijk biertje, samen met twee andere Nederlanders, werden er ineens Chinese lampionnen uitgedeeld ter ere van het mid-autumnfestival (een festival waarbij allemaal lichtjes buiten worden gezet om de geesten te verdrijven) en daarbij kwam ook nog een optocht met Chinese draken langs. Heel gaaf! Geïnterviewd door een Chinese krant waarbij het niet uitmaakte wat je zei, als het maar in het voordeel van het feest was hihi.

Vandaag voorbereidingen treffen om morgen naar het Endau Rompin National Park te vertrekken. Erg benieuwd hoe dat gaat zijn.

Foto's

f36c7.jpg
f36c7.jpg
DBakker
29f80.jpg
29f80.jpg
DBakker
e0e74.jpg
e0e74.jpg
DBakker
d5c7e.jpg
d5c7e.jpg
DBakker
f00d7.jpg
f00d7.jpg
DBakker
ef8eb.jpg
ef8eb.jpg
DBakker