Köl-Say meren visum

Als je op reis gaat naar Köl-Say meren, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Köl-Say meren nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Köl-Say meren heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Köl-Say meren bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Köl-Say meren overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Köl-Say meren gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Köl-Say meren

Beste foto's & tips van Köl-Say meren

'558457' door BenRTravellers '558457' door BenRTravellers

KazachstanKöl-Say meren

KazachstanKöl-Say meren

Verdronken bos

BenRTravellers

Op zoek naar een bestemming, die nog nauwelijks ontdekt is door toeristen en waar je uren alleen kunt wandelen in de meest prachtige Nationale Parken en natuurreservaten? Kies dan voor een rondreis door Kazachstan, en dan in het bijzonder de provincie van Almaty, in het uiterste zuidoosten van het land. Eén van die unieke plekjes hier is het Kaindy-meer in het Kolsaiskie Lakes National Park. In 1911 stond een enorme aardverschuiving aan de basis van het ontstaan van dit meer. Het leverde uiteindelijk een even bijzonder als bizar natuurverschijnsel op. Het dennenbos verdronk daarbij in smaragdgroen gletsjerwater. De kale boomtoppen die boven het water uitsteken zijn nu nog slechts de stille getuigen van deze speling van moeder natuur. Het bijzondere is dat ónder water de takken gewoon nog intact zijn. Je kunt hier duikexcursies maken, waardoor je letterlijk door een bos kunt duiken. Overigens moet je hiervoor wel een goede wetsuit aan. In de zomer, als de watertemperatuur op z'n 'warmst' is, wordt maar net de 5 graden celsius aangetikt.

'1005118' door Eefje1981 '1005118' door Eefje1981

KazachstanKöl-Say meren

KazachstanKöl-Say meren

Prachtige wandeling

Eefje1981

In het zuiden van Kazachstan, niet ver van de grens met Kirgizië, vind je Kolsai National Park. Dit park bestaat uit drie meren die tussen de heuvels van het Noordelijke Tien-Shan gebergte verborgen liggen. De meren worden ook wel de Parel van de Noordelijke Tien Shan genoemd. Terecht, als je het mij vraagt.

Laat kaart zien