Köl-Say meren malaria

Is er malaria in Köl-Say meren en wat zijn de malaria gebieden Köl-Say meren? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Köl-Say meren, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Köl-Say meren. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Köl-Say meren verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Köl-Say meren om te zien of jouw Köl-Say meren reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Köl-Say meren is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Köl-Say meren

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Köl-Say meren.  

Informatie over Köl-Say meren

Beste foto's & tips van Köl-Say meren

'558457' door BenRTravellers '558457' door BenRTravellers

KazachstanKöl-Say meren

KazachstanKöl-Say meren

Verdronken bos

BenRTravellers

Op zoek naar een bestemming, die nog nauwelijks ontdekt is door toeristen en waar je uren alleen kunt wandelen in de meest prachtige Nationale Parken en natuurreservaten? Kies dan voor een rondreis door Kazachstan, en dan in het bijzonder de provincie van Almaty, in het uiterste zuidoosten van het land. Eén van die unieke plekjes hier is het Kaindy-meer in het Kolsaiskie Lakes National Park. In 1911 stond een enorme aardverschuiving aan de basis van het ontstaan van dit meer. Het leverde uiteindelijk een even bijzonder als bizar natuurverschijnsel op. Het dennenbos verdronk daarbij in smaragdgroen gletsjerwater. De kale boomtoppen die boven het water uitsteken zijn nu nog slechts de stille getuigen van deze speling van moeder natuur. Het bijzondere is dat ónder water de takken gewoon nog intact zijn. Je kunt hier duikexcursies maken, waardoor je letterlijk door een bos kunt duiken. Overigens moet je hiervoor wel een goede wetsuit aan. In de zomer, als de watertemperatuur op z'n 'warmst' is, wordt maar net de 5 graden celsius aangetikt.

'1005118' door Eefje1981 '1005118' door Eefje1981

KazachstanKöl-Say meren

KazachstanKöl-Say meren

Prachtige wandeling

Eefje1981

In het zuiden van Kazachstan, niet ver van de grens met Kirgizië, vind je Kolsai National Park. Dit park bestaat uit drie meren die tussen de heuvels van het Noordelijke Tien-Shan gebergte verborgen liggen. De meren worden ook wel de Parel van de Noordelijke Tien Shan genoemd. Terecht, als je het mij vraagt.

Laat kaart zien