Almaty visum

Als je op reis gaat naar Almaty, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Almaty nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Almaty heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Almaty bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Almaty overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Almaty gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Almaty

Beste foto's & tips van Almaty

'519531' door Bowral '519531' door Bowral

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Snoepkleurtjes

Bowral

Midden in het groene Panfilovpark in Almaty (wellicht beter bekend als Alma Aty) staat de snoepkleurige Zenkov kathedraal. De kerk, die is ontworpen door Zenkov, stamt uit 1904 en is een van de weinige bouwwerken die de tsaristische tijd hebben doorstaan. Tijdens de Sovjetperiode werd de kathedraal gebruikt als museum en concerthal. In 1995 kwam het weer in het bezit van de Russische orthodoxe kerk. Dagelijks worden er twee diensten gehouden. Het bijzonder aan deze kerk is dat hij helemaal van hout is gemaakt!

'500878' door jeannette '500878' door jeannette

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Russisch orthodox

jeannette

Dit is het dak van de houten Russisch orthodoxe kerk van Almaty, gefotografeerd vanaf de bovenste verdieping van ons hotel. Erachter zie je de besneeuwde bergtoppen. iets wat deze stad bijzonder maakt.

'291884' door sidonius '291884' door sidonius

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Bruiloft

sidonius

Het Panfilov-park in Almaty, met de Senkov-kathedraal als monument uit de tsaristische tijd, is een gewilde trouwlokatie. Vooral op zondag is het een komen en gaan van bruidsparen, die vaak in een witte limousine komen aanrijden en hun fotoshoots in het park laten doen. In de Senkov-kathedraal wordt het huwelijk voltrokken en ingezegend, met daarna natuurlijk de familiefoto. Grappig om te zien hoe verschillend de kleding van de mensen is: van ultramodern Westers tot de oma in bloemetjesjurk uit de sovjet-tijd. De kathedraal is gebouwd in 1904 en is helemaal van hout. Sinds 1995 is de kerk weer russisch-orthodox, bovenaan de trap zie je de priester staan die de familie uitgeleide doet.

Laat kaart zien