Almaty foto's & tips

'519531' door Bowral '519531' door Bowral

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Snoepkleurtjes

Bowral

Midden in het groene Panfilovpark in Almaty (wellicht beter bekend als Alma Aty) staat de snoepkleurige Zenkov kathedraal. De kerk, die is ontworpen door Zenkov, stamt uit 1904 en is een van de weinige bouwwerken die de tsaristische tijd hebben doorstaan. Tijdens de Sovjetperiode werd de kathedraal gebruikt als museum en concerthal. In 1995 kwam het weer in het bezit van de Russische orthodoxe kerk. Dagelijks worden er twee diensten gehouden. Het bijzonder aan deze kerk is dat hij helemaal van hout is gemaakt!

'500878' door jeannette '500878' door jeannette

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Russisch orthodox

jeannette

Dit is het dak van de houten Russisch orthodoxe kerk van Almaty, gefotografeerd vanaf de bovenste verdieping van ons hotel. Erachter zie je de besneeuwde bergtoppen. iets wat deze stad bijzonder maakt.

'291884' door sidonius '291884' door sidonius

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Bruiloft

sidonius

Het Panfilov-park in Almaty, met de Senkov-kathedraal als monument uit de tsaristische tijd, is een gewilde trouwlokatie. Vooral op zondag is het een komen en gaan van bruidsparen, die vaak in een witte limousine komen aanrijden en hun fotoshoots in het park laten doen. In de Senkov-kathedraal wordt het huwelijk voltrokken en ingezegend, met daarna natuurlijk de familiefoto. Grappig om te zien hoe verschillend de kleding van de mensen is: van ultramodern Westers tot de oma in bloemetjesjurk uit de sovjet-tijd. De kathedraal is gebouwd in 1904 en is helemaal van hout. Sinds 1995 is de kerk weer russisch-orthodox, bovenaan de trap zie je de priester staan die de familie uitgeleide doet.

'504749' door jeannette '504749' door jeannette

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Kathedraal

jeannette

Als je in Almaty bent bezoek dan ook zeker deze Russisch orthodoxe Zenkov-kathedraal die midden in het Paniflov Park ligt en die vernoemd is naar zijn ontwerper en architect A.P. Zenkov. Met zijn 56 meter hoog is het een van de grootste houten bouwwerken ter wereld. De kathedraal werd na vier bouwjaren in 1907 voltooid. Opmerkelijk is dat de kathedraal een aardbeving in 1911, die bijna de hele stad verwoestte, overleefde. De kathedraal is nog steeds volop in gebruik.

'255133' door sidonius '255133' door sidonius

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Senkov kathedraal

sidonius

In het Panfilovpark in het centrum van Almaty tref je deze prachtige Russisch-orthodoxe kathedraal aan, een juweel in zijn soort. Hij is gebouwd in 1904, geheel van hout en zonder spijkers. Het is dan ook één van de acht meest unieke houten bouwwerken ter wereld. De kathedraal heeft de aardbeving van 1911 doorstaan, hetgeen wel een wonder mag heten. De kathedraal is bijzonder om te bezoeken, zie ook mijn tip.

'288945' door renie '288945' door renie

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Wat doe je na het...f

renie

Wat doe je na het feest? Dan zoek je natuurlijk een lekker bankje op en neem je nog een laatste slokje. Deze meneer ligt op een bankje in Almaty vlakbij het monument van de eeuwige strijder, waar die dag heel veel bruidjes hun bruidsboeket neer hebben gelegd.

'288959' door renie '288959' door renie

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Bruidsauto

renie

In Kazachstan is het zaterdag = trouwdag. De bruidsparen staan in de rij bij het beeld met de eeuwige vlam in in Paniflowpark. Zij laten zich vervoeren in enorme trouwauto's, die dan ook in de file bij de ingang van het park staan! Al of niet met wodkafles in de hand stapt de bruidegom uit gevolgd door een bruidje in een bruidsjurk, die je bij ons nog maar zelden tegenkomt!

'289060' door renie '289060' door renie

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Bruidje 1 in...Kazach

renie

Gisteren plaatste ik een foto van een enorme bruidsauto en kreeg van verschillende mensen de vraag of er ook een foto zou komen van een bruidje. Hier is ze dan! Onder een enorm verzetsbeeld in het Paniflovpark. Ze zullen weldra hun boeket neerleggen bij de eeuwige vlam. Zie mijn volgende foto!

'289541' door renie '289541' door renie

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Even bijpraten

renie

Gezellig op een bankje in het Paniflovpark in Amaty. Even de dag doorspreken of zouden er andere onderwerpen ter spraken komen? Waarom de meneer op de foto in uniform(?) is gekleed is mij niet helemaal duidelijk geworden. Ik kon het hem ook niet vragen, want ze spraken echt geen enkel woord buiten de grens!

'289154' door renie '289154' door renie

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

In de rij met je...br

renie

In Almaty in het Paniflov-park staan de bruidjes op zaterdag in de rij om hun bruidsboeket bij de vlam van de eeuwige soldaat neer te leggen. Het is een vermakelijk gezicht om te zien hoe ze staan te dringen en wat ze allemaal doen in de wachtende rij! De wodkafles vindt in ieder geval gretig aftrek bij de familieleden!

'475183' door sidonius '475183' door sidonius

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Bezoek de Senkov...ka

sidonius

Een bezoek aan de Senkov kathedraal in Almaty is zeer de moeite waard, maar probeer dat vooral op een zondag te doen. Dat is de dag dat er volop activiteit is in deze prachtige en kleurrijke kathedraal, die geheel van hout is gebouwd (1904) en zonder dat er een spijker is gebruikt. Het is één van de acht meest unieke houten bouwwerken ter wereld. Hij heeft zelfs de aardbeving van 1911 doorstaan! De kathedraal staat in het mooie Panfilovpark in het centrum van de stad. Op zondag wordt er getrouwd, gedoopt, en er wordt een soort van sociaal spreekuur voor de bevolking gehouden en dat allemaal tegelijkertijd. Als toerist mag je gewoon binnen lopen en alle activiteiten bekijken. Je kijkt je ogen uit! In de zijbeuken van de kerk zijn priesters bezig mensen te helpen bij het ontcijferen van brieven, geven advies, bieden een luisterend oor en troosten als mensen hun verdriet uiten. Er vormen zich rijen mensen voor elke priester, ieder wacht geduldig op zijn beurt. In het middengedeelte wordt tegelijkertijd een huwelijk voltrokken én een massale doopplechtigheid gehouden. Er is ruimte genoeg. De bruid en bruidegom krijgen een enorme kroon op hun hoofd geplaatst en worden gezegend. De speech wordt alleen voor hen beide gehouden, niemand anders kan het verstaan. Bij het doopvont staat een lange rij mensen, sommige met baby's, maar ook volwassen mannen en jongens met een ontbloot bovenlijf en een handdoek om de nek. Ze worden allemaal gedoopt. Het kerkkoor hangt zingend over het balkon om alles goed te kunnen bekijken. En wij kunnen dit aanschouwen en voorzichtig rondlopen, uiteraard op gepaste afstand maar niemand stoort zich aan ons. Een geweldige ervaring, zo'n volkskathedraal volop activiteit en energie! Leuk detail: de schitterende bruidjes komen af en aan, niet in een gewone bruidsauto, maar in een witte limousine. Wandelen door het park naar de kathedraal, poseren voor de rozenperken, één en al romantiek. Ben je in Almaty (het vroegere Alma Ata), dan mag je dit eigenlijk niet missen.