Almaty malaria

Is er malaria in Almaty en wat zijn de malaria gebieden Almaty? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Almaty, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Almaty. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Almaty verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Almaty om te zien of jouw Almaty reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Almaty is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Almaty

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Almaty.  

Informatie over Almaty

Beste foto's & tips van Almaty

'519531' door Bowral '519531' door Bowral

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Snoepkleurtjes

Bowral

Midden in het groene Panfilovpark in Almaty (wellicht beter bekend als Alma Aty) staat de snoepkleurige Zenkov kathedraal. De kerk, die is ontworpen door Zenkov, stamt uit 1904 en is een van de weinige bouwwerken die de tsaristische tijd hebben doorstaan. Tijdens de Sovjetperiode werd de kathedraal gebruikt als museum en concerthal. In 1995 kwam het weer in het bezit van de Russische orthodoxe kerk. Dagelijks worden er twee diensten gehouden. Het bijzonder aan deze kerk is dat hij helemaal van hout is gemaakt!

'500878' door jeannette '500878' door jeannette

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Russisch orthodox

jeannette

Dit is het dak van de houten Russisch orthodoxe kerk van Almaty, gefotografeerd vanaf de bovenste verdieping van ons hotel. Erachter zie je de besneeuwde bergtoppen. iets wat deze stad bijzonder maakt.

'291884' door sidonius '291884' door sidonius

KazachstanAlmaty

KazachstanAlmaty

Bruiloft

sidonius

Het Panfilov-park in Almaty, met de Senkov-kathedraal als monument uit de tsaristische tijd, is een gewilde trouwlokatie. Vooral op zondag is het een komen en gaan van bruidsparen, die vaak in een witte limousine komen aanrijden en hun fotoshoots in het park laten doen. In de Senkov-kathedraal wordt het huwelijk voltrokken en ingezegend, met daarna natuurlijk de familiefoto. Grappig om te zien hoe verschillend de kleding van de mensen is: van ultramodern Westers tot de oma in bloemetjesjurk uit de sovjet-tijd. De kathedraal is gebouwd in 1904 en is helemaal van hout. Sinds 1995 is de kerk weer russisch-orthodox, bovenaan de trap zie je de priester staan die de familie uitgeleide doet.

Laat kaart zien