Jordanië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Recordaantal bezoekers Petra

Gepubliceerd: 24 okt 2008 0
Sinds het Jordaanse Petra op de lijst van zeven wereldwonderen staat, hebben een half miljoen mensen de ruïnes bezocht. Er zijn nieuwe maatregelen aangekondigd om de toeristische voorzieningen te verbeteren.
Half miljoen bezoekers
Ruim een half miljoen mensen bezochten de eerste helft van dit jaar de ruïnes van de oude woestijnstad Petra. Vanuit Nederland is het aantal mensen dat Petra heeft bezocht gestegen met 37 procent ten opzichte van vorig jaar.

Veranderingen
De beheerders van Petra hebben intussen maatregelen aangekondigd om het sterk groeiende toerisme in goede banen te leiden. Er komen onder andere nieuwe wegwijzers met verschillende wandelroutes en een website met relevante reisinformatie in het Arabisch en Engels.

Wereldwonder Petra
Petra ligt in een nauwe woestijnkloof en is een ware cultuurschat. De ‘Siq’ is een kilometer lange, reusachtige scheur in het plaatselijke rotslandschap en vormt de dramatische toegang tot honderden graftombes en tempels. De Nabateeërs, de oorspronkelijke bewoners van Petra, hakten deze grotendeels uit de rozerode rotswanden.

www.visitjordan.com

Foto: Petra, door biancavanderwerf.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Jordanië artikelen

Unieke kans: het rijk voor jezelf in het Midden-Oosten

Zeggen dat het Midden-Oosten — als reisbestemming — met een imagoprobleempje kampt, is een understatement. Toch zijn lang niet alle gebieden en landen onveilig. Dit zijn onze favoriete GO areas.

Zeggen dat het Midden-Oosten — als reisbestemming — met een imagoprobleempje kampt, is een understatement. Toch zijn lang niet alle gebieden en landen...

Door: Roselinde
Epische routes: 3 nieuwe langeafstandswandelingen

Ben jij een échte avonturier met een vurige passie voor epische routes in de overweldigende natuur? Dan moet je deze drie nieuwe langeafstandswandelingen een keer gelopen hebben!

Ben jij een échte avonturier met een vurige passie voor epische routes in de overweldigende natuur? Dan moet je deze drie nieuwe langeafstandswandelin...

Avonturier Leon McCarron over zijn bizarre tochten

De Noord-Ierse Leon McCarron fietste van New York naar Hong Kong en wandelde 1600 kilometer door Israël, Jordanië en Egypte. Wat drijft hem tot deze slopende tochten?

De Noord-Ierse Leon McCarron fietste van New York naar Hong Kong en wandelde 1600 kilometer door Israël, Jordanië en Egypte. Wat drijft hem tot deze s...