Recordaantal bezoekers Petra image
PatrickF

Recordaantal bezoekers Petra

Sinds het Jordaanse Petra op de lijst van zeven wereldwonderen staat, hebben een half miljoen mensen de ruïnes bezocht. Er zijn nieuwe maatregelen aangekondigd om de toeristische voorzieningen te verbeteren.

Half miljoen bezoekers
Ruim een half miljoen mensen bezochten de eerste helft van dit jaar de ruïnes van de oude woestijnstad Petra. Vanuit Nederland is het aantal mensen dat Petra heeft bezocht gestegen met 37 procent ten opzichte van vorig jaar.

Veranderingen
De beheerders van Petra hebben intussen maatregelen aangekondigd om het sterk groeiende toerisme in goede banen te leiden. Er komen onder andere nieuwe wegwijzers met verschillende wandelroutes en een website met relevante reisinformatie in het Arabisch en Engels.

Wereldwonder Petra
Petra ligt in een nauwe woestijnkloof en is een ware cultuurschat. De ‘Siq’ is een kilometer lange, reusachtige scheur in het plaatselijke rotslandschap en vormt de dramatische toegang tot honderden graftombes en tempels. De Nabateeërs, de oorspronkelijke bewoners van Petra, hakten deze grotendeels uit de rozerode rotswanden.

www.visitjordan.com

Foto: Petra, door biancavanderwerf.reisreporter.nl