Akaba foto's & tips

'265653' door Car '265653' door Car

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Lachen en zwemmen met

Car

Van top tot teen gekleed en arm in arm waren deze twee meiden aan het zwemmen maar eigenlijk vooral aan het lachen. Ik kreeg contact met ze en na enige twijfel heb ik gevraagd of ik ze op de foto mocht zetten. Neeeee dat vonden ze beiden niet goed. Maar 5 minuten later hadden ze zich bedacht, zonder enig aandringen van mijn kant touwens. Nog steeds ben ik super blij dat ik toevallig daar op die steiger liep in Aquaba. Een pracht foto en een hele mooie herinnering van dat gezellige moment.

'210821' door Idmi '210821' door Idmi

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Akaba en...snorkelen/

Idmi

Ben je in Akaba ga dan naar het hotel Coral Bay. Dit ligt iets buiten Akaba en voor € 10,- kun je de hele dag op het strand vertoeven. Het mooie bij dit hotel is dat je vanaf je strandbed zo kan snorkelen. Er bevindt zich namelijk enorm veel en mooie koraal echt pal voor het hotel/strand. Wij hebben er zelf gedoken met de Royal Diving Club het koraal is super mooi en er is norm veel vis en nog niet aangetast door de vele toerisme.

'495871' door MiekeDeHaas '495871' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Verkoper in de Soek

MiekeDeHaas

Deze aardige man kwamen we tegen in Akaba, in de Soek. Hij zat op de grond en verkocht pakjes sigaretten. En die lagen er volgens mij al heel lang. De verpakking was aardig vervuild. Bij de vraag of ik een foto mocht nemen bevestigde hij dat het goed was. Hij vertrok geen spier. Een bezoek aan de Soek in Akaba is uiteraard aan te bevelen. Alles is te koop. Vergeet vooral niet het gedeelte waar groenten en vlees verkocht wordt. De 'slagers' hebben er veel werk aan besteed om hun koopwaar aan de man te brengen. Altijd weer een feest om door een Soek te lopen.

'553528' door photofreak '553528' door photofreak

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Doorkijkje Fort Akaba

photofreak

Fort Akaba (zie vorige foto) die in 1515 door sultan Qansawh el-Ghawri werd gebouwd kan je bezoeken. Op het moment dat ik er was, waren ze bezig met herstelwerkzaamheden en volgens het aanplakbiljet op de poort was het fort gesloten. Maar mijn reisgenoot en ik lieten ons niet afschrikken en zijn naar binnen gegaan, de poort stond op een kier. Niemand hield ons tegen dus we hebben op ons dooie gemak het interessante gebouw bewonderd. Er was ook hier geen enkele toerist te bekennen.

'499671' door MiekeDeHaas '499671' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Akaba bij...zonsonder

MiekeDeHaas

Op het strand van Akaba is altijd wel iets te beleven. Vooral op donderdagavond, wanneer het weekend ingezet wordt. Het weekend in Jordanië valt op een vrijdag en zaterdag. De lokale bevolking zoeken elkaar massaal op. Ze eten en drinken met elkaar, nemen foto's van elkaar, de kinderen nemen nog een duik in de rode zee en de jongeren hangen soms maar wat rond. De kleine pier lijkt wel overbevolkt. Ik vond dit zo 'n mooi schouwspel waarbij ikzelf ook maar wat rondslenterde.

'495129' door MiekeDeHaas '495129' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Zonsondergang bij De.

MiekeDeHaas

Hele families genieten van de zonsondergang en zetten elkaar op de gevoelige plaat. Aan de overkant zie je Israël liggen. Het strand van de locals is en blijft het leukste om daar rond te lopen. Overal zie je tafereeltjes en word je uitgenodigd op de thee. De mensen zijn zeer gastvrij. De lucht kleurde fantastisch tijdens deze zonsondergang. Er waren veel mensen op de been omdat het weekend begonnen was. Dat begint in Jordanië op donderdag. De vrijdag en zaterdag zijn hun vrije dagen.

'422872' door RReintjes '422872' door RReintjes

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Haven van Aqaba

RReintjes

In mijn vorige foto maakte ik de fout door te vvermelden dat het Jordanië van boven was, bleek het Saoudi Arabië te zijn (met dank aan geervannesmeed). Dit is wel Jordanië en wel de haven van Aqaba. Geopend komt de foto tot zijn recht.

'517453' door JMoerkens '517453' door JMoerkens

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Gele Koffervis in de.

JMoerkens

De Rode Zee bij Akaba is een fascinerende plek om de onderwaterwereld te verkennen. Na een rondreis door gortdroge woestijnen is het een fijne plek om uit te rusten en je indrukken te verwerken. Wanneer je gaat duiken, of in mijn geval snorkelen, kun je prachtige vissoorten zien in het kraakheldere water. Deze gele koffervis zag ik vanaf een aanlegsteiger. Toen hij even aan de wateroppervlakte kwam om wat te eten, kon ik hem vastleggen. Een prachtige vis! Hij is verwant aan de kogelvissen en heeft een hoekige vorm. Hij schijnt eetbaar te zijn, maar ik hield het maar bij hem bewonderen.... Overigens kan ik Tala Bay aanraden als uitvalsbasis. Het is een vrij modern en comfortabel oord, een stukje van Akaba vandaan. Er zitten een aantal hotelketens bij elkaar. Hier is het relatief rustig en kun je echt even goed bijkomen. Er zijn winkels, restaurants, een jachthaven, het ontbreekt je aan niets.

'504219' door MiekeDeHaas '504219' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Foto's nemen.

MiekeDeHaas

Op het strand van de locals is altijd wel iets te beleven. Je gaat gewoon ergens zitten en kijkt wat er voorbij komt. Deze twee dames zijn dus druk bezig met hun telefoon. We zitten heerlijk in de schaduw op een bankje. Zij bedachten om een foto van ons te maken met hun mobiel. Een beetje sneaky, zeg maar. Tja, dan kun je niet anders dan ook een foto maken van hen. Dat kon ik niet onopvallend doen. Ze hadden het spel door. We hebben er met z'n alle smakelijk om gelachen. Weet natuurlijk niet wat zij met de foto hebben gedaan . Ik heb besloten om deze hier te plaatsen. In de vergroting zie je meer detail

'487767' door MiekeDeHaas '487767' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Drukte op de pier van

MiekeDeHaas

Het is donderdagavond en het weekend wordt ingezet. De vrijdag en zaterdag zijn de vrije dagen in Jordanië. De pier is een omgeving bij de Rode zee, waar men elkaar graag ontmoet.Palm Beach is een strand dat 100 keer leuker is dan de beach voor de toeristen. Op Palm Beach zie je de locals en hele families slenteren of picknicken. Ze maken een praatje met je en je bent van harte welkom. Het openbare strand voor de toeristen is té keurig, naar mijn smaak.

'462231' door carolienduistermaat '462231' door carolienduistermaat

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Laatste zonnestralen

carolienduistermaat

Nadat we de hele dag hadden genoten van een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje, begon aan het eind van de middag de lucht te betrekken en begon het behoorlijk donker te worden. De laatste zonnestralen deden nog even hun best om door deze lucht heen te breken.

'524230' door MiekeDeHaas '524230' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

De blik op Israël

MiekeDeHaas

Deze moslimvrouw heeft haar plek ingenomen op de kade. Zo heeft ze een mooie blik op Israël. Ze heeft haar schoenen uitgedaan en zit in alle rust te genieten. Akaba ligt aan de Golf van Akaba. Vanuit hier kun je dus zo naar Israël kijken. Ikzelf vond dat heel bijzonder. Iets wat ver weg lijkt is ineens heel dichtbij. Op de voorgrond zie je de zogenaamde glasboten. De bezitters ervan lokken je graag naar zo 'n boot. Gewoon doen, en geniet van het koraal wat je door de glasbodem ziet. Wil je liever duiken, dan zijn er deze mogelijkheden ook.

'553413' door photofreak '553413' door photofreak

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Onderwaterwereld Rode

photofreak

Ik heb al vaker gesnorkeld maar had nog nooit foto's gemaakt onder water. Voor deze gelegenheid heb ik een actiecamera(atje) gekocht. Maar het viel me vies tegen om nette foto's te maken want er was een behoorlijke golfslag. Deze foto wil ik jullie toch laten zien want dan hebben jullie een idee hoe druk het daar beneden nog is. Erg leuke ervaring, alhoewel ik de kwaliteit van de foto niet zo geweldig vind.

'498701' door MiekeDeHaas '498701' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

In de verte turen

MiekeDeHaas

Deze moslim-man stond bij de Rode zee in de verte te turen. Hij kan zo naar Israël kijken dat aan de overkant van de Rode zee ligt. Je ziet hem mijmeren....waarover? Ik vond hem daar wel mooi staan met de wind in zijn rug met de crocs- schoenen aan zijn voeten. Latere aanvulling:Hij heeft een gehaakt hoofddeksel op. Blijkbaar mogen alleen moslimmannen die Mekka hebben bezocht zo 'n wit gehaakt hoofddeksel dragen.

'508061' door JMoerkens '508061' door JMoerkens

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Vrachtschip voor...Eg

JMoerkens

Vanaf het balkon van mijn appartement in Tala Bay (Akaba) kon ik vanuit Jordanië zowel Israël als Egypte zien liggen. Bovendien was ik niet ver van Saudi-Arabië vandaan. Vond het een bijzondere gedachte! 's Avonds staarde ik door mijn zoomlens naar Egypte. Ineens kwam dit vrachtschip voorbij varen, voor de kustlijn, Zo in het laatste daglicht en de laagjes in het landschap ziet zelfs een vrachtschip er nog mooi uit. Tala Bay is een collectief van een aantal resorts, een stukje bij Akaba-centrum vandaan. Het is eigenlijk een minidorpje waar je heerlijk kunt nagenieten van je rondreis door Jordanië. Mooie zwembaden, een mooi strand en het was er heerlijk rustig toen ik er was.

'553260' door marcvankessel '553260' door marcvankessel

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Al Hafayer

marcvankessel

In het Al-Hafayer park is het 's-avonds gezellig druk. Er wordt gepicknickt, gevoetbald en aan de waterpijp gelurkt. Het park, dat aan het strand grenst, lijkt uit 2 delen te bestaan; een gedeelte waar de jeugd vertoefd en een familiegedeelte. In het familiegedeelte trof ik een vader, moeder en 2 kinderen aan. Ze hadden grootvader mee op sleeptouw genomen. Hij vond het allemaal wel best.

'497835' door CBurgstad '497835' door CBurgstad

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Familie-uitje

CBurgstad

Aan het einde van onze reis door Jordanië komen we in Akaba. Heerlijk om hier even één dagje te vertoeven en te genieten van zee, zon en strand. Het is één van de eerste warme lentedagen en langs het water is het druk. Hele families hebben een plaatsje langs het water opgezocht om te genieten. Vanaf een muurtje kijken we een half uur naar een familie, de man traditioneel gekleed en de dames allen zwaar gesluierd in het zwart, die graag een tochtje met een waterfiets willen maken. Het heeft heel wat voeten in aarde voor iedereen mee wil en voor iedereen zit. Een mooi schouwspel!!!

'537638' door MiekeDeHaas '537638' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Genieten van het...ze

MiekeDeHaas

Een foto die toepasselijk is met dit warm weer maar ook zeker actueel. Zij hebben de grootse lol in de golven van Aqaba en genieten met volle teugen. Vandaag is door de rechter besloten dat de boerkini niet verboden kan worden. De discussie hierover zal vast en zeker nog voort duren.

'508514' door carolienduistermaat '508514' door carolienduistermaat

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Luxe resort in Akaba

carolienduistermaat

Na onze rondreis door Jordanië zijn we nog een aantal dagen in Akaba gebleven. Natuurlijk is het leuk om op de stranden in Akaba rond te struinen tussen de locals, maar om zelf lekker te relaxen kun je je ook naar een resort laten brengen even buiten Akaba. Je moet hier entree betalen en het eten en drinken is er niet goedkoop, maar het is er schoon, heel erg rustig, er zijn lekkere ligbedden met parasols en een stuk privéstrand. Je kunt er dus kiezen voor een duik in het zwembad of in de Rode Zee.

'309122' door hansdewildt '309122' door hansdewildt

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Geld !!

hansdewildt

Op de pont tussen Egypte en Jordanie wordt er druk gehandeld. Voordat je in Akaba bent, zijn er heel wat goederen en geld van eigenaar veranderd. Zo ook bij deze man, die op dit moment zijn geld aan het tellen is....

'483713' door carolienduistermaat '483713' door carolienduistermaat

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Zonsondergang Akaba

carolienduistermaat

Na onze trip door Jordanië, waarbij we Jerash, Petra, Wadi Rum en de Dode Zee hebben bezocht, nog een paar dagen relaxen in Akaba. Leuk hotel, waar we 's avonds met een drankje (waar je dan weer wel even wat moeite voor moest doen) op ons balkon, op dit soort zonsondergangen werden getrakteerd.

'187836' door herman m '187836' door herman m

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Dolfijnen

herman m

In de Golf van Akaba sprong dit tweetal dolfijnen er lustig op los. Het water van deze zijarm van de Rode Zee weerspiegelde hun silhouetten. Na vele mislukte pogingen heb ik uiteindelijk dit tweetal met gebruikmaking van mijn telelens, zonder statief, vanaf een schommelende boot kunnen "vangen". Tijdens onze boottocht langs koraalriffen stuitten we op een groot aantal dolfijnen die onze boot beschouwden als een speelkameraad. Ze sprongen vóór de boot uit en lieten zich met een flinke plons terugvallen op het wateroppervlak. Ook zwommen ze onder de boot door.

'496262' door MiekeDeHaas '496262' door MiekeDeHaas

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Kijken naar de Rode..

MiekeDeHaas

Zitten langs de kant en maar blijven kijken. Er komt altijd wel iets voorbij. Mooi moment om even bij te komen i.p.v. maar blijven door sjouwen. En we zaten heerlijk in de schaduw. De rode zee bij Akaba leeft volop. De locals hebben het druk met hun glasbootjes. Deze bootjes hebben een glazen bodem waardoor je de vissen en koraal kunt bekijken op de bodem van de zee. In de vergroting kijkt beter

'553354' door photofreak '553354' door photofreak

JordaniëAkaba

JordaniëAkaba

Boottocht Rode Zee

photofreak

Vanuit Akaba kan je een boottocht maken over de Rode Zee. Ik heb deze excursie geboekt en verwacht een klein bootje wat je op de foto in het midden ziet varen. Maar tot mijn verbazing ligt er in de haven een mooi jacht en deze blijkt dus de boot te zijn waarmee we de zee op gaan. Het is prachtig weer, zo'n 36 graden met een heerlijk windje. We gaan snorkelen en krijgen ook nog eens een heerlijke lunch voorgeschoteld. Foto wel even vergroten om ook even te genieten :-)