Jemen stekker

Jemen – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Jemen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Jemen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Jemen gebruikt kunnen worden zijn : Type A, D en G
Stekker A
Stekker D
Stekker G

Informatie over Jemen

'562093' door CBurgstad '562093' door CBurgstad

Jemen

Jemen

Water halen

Het plaatsje Thilla is een vestingstadje dat tegen de steile en ruige rotswand is gebouwd. Door de stenen waarvan de huizen zijn gebouwd, gaan de huizen volledig op in het landschap. We slenteren door de smalle straatjes waar nauwelijks licht in valt door de soms 5 etages hoge huizen. We worden door een vrouw vriendelijk uitgenodigd om een huis te bekijken en vanaf het dak hebben we een mooi uitzicht op het stadje en het omringende landschap. Ook zien we vrouwen lopen met dikke bossen gras op het hoofd. Deze twee dames lopen met hun emmers naar de waterbron om water te halen...

'495378' door afrika '495378' door afrika

Jemen

Jemen

Turkse hangbrug

Deze foto is genomen bij Shihara en toont een Turkse, ruim 300 jaar oude hangbrug over een diep ravijn. We hebben hier in de bergen een fantastische wandeling gemaakt. Shihara was de enige plek in Jemen waar we ons een beetje onveilig voelden. De bevolking is overwegend shi'ietisch en niet zo gecharmeerd van vreemdelingen. Foto's van mensen maken was 'not done', daar kreeg je echt problemen mee, dus idd achterwege gelaten en alle beelden maar opgeslagen op m'n eigen harde schijf in m'n hoofd.

'237250' door dereizigers '237250' door dereizigers

Jemen

Jemen

Puntmuts

In de Wadi Hadramawt dragen veel vrouwen naast een zwarte sluier ook de typische rieten punthoeden, verkrijgbaar in verschillende modellen: spitse of afgeronde punt. Omdat vrijwel alle mannen overdag van de qat aan het genieten zijn, doen zij het zware werk op het veld.

Bekijk alle Jemen foto's en tips