Jemen stekker

Jemen – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Jemen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Jemen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Jemen gebruikt kunnen worden zijn : Type A, D en G
Stekker A
Stekker D
Stekker G

Informatie over Jemen

'175252' door HenriBrands '175252' door HenriBrands

JemenNoordwest Jemen

JemenNoordwest Jemen

Kinderkopjes,

Nieuwsgierige "Kinderkopjes" ergens in een huis in Amran. Ingescand negatief van Pentax 645 met 3,5/150 mm. (Nikon Coolscan 9000)

'243404' door dereizigers '243404' door dereizigers

JemenSanaa

JemenSanaa

Eyes without a face

In het begin is het erg vreemd, maar je raakt snel gewend aan gesluierde gezichten. Ook het herkennen van vrouwen is niet zo moeilijk als het lijkt: je merkt dat je heel snel op de ogen richt. Voor het fotograferen van vrouwen in Islamitische landen is vaak toestemming van de man nodig. In dit geval was de vrouw alleen en maakte ze er geen enkel probleem van. Die kans liet ik niet onbenut…

'460421' door CBurgstad '460421' door CBurgstad

JemenNoordwest Jemen

JemenNoordwest Jemen

Nadenkend

We rijden naar Thilla, een oud vestingstadje dat gebouwd is tegen een rotswand. Het lijkt of je een paar honderd jaar terug bent gegaan in de tijd. Toch voelen we ons er heerlijk en lopen uren rond door de smalle straatjes en hoge huizen. Ook deze huizen zijn, net als in Sanaa, prachtig bewerkt. Vrouwen, zwaar gesluierd, lopen met plastic bakken water of met takkenbossen op hun hoofd. De mannen zitten rustig voor een winkeltje en praten wat met elkaar of zijn aan het handelen. Deze man zat aan zijn weefgetouw.

Bekijk alle Jemen foto's en tips