Isfahan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tapijt uit Isfahan

Isfahan,
Iran


De bazaar in Isfahan is vooral een plaats waar gewerkt en gehandeld wordt. De verschillende beroepen zijn in eenzelfde straat gegroepeerd. Zo vind je bijvoorbeeld straten met koperslagers, zilversmeden en met tapijthandelaren zoals hier.
Er zijn veel soorten tapijt, ze worden genoemd naar de regio waar ze vandaan komen. Zo hebben de tapijten uit Isfahan veel rood en blauw in het weefsel. Ze worden gemaakt van wol en katoen.
Deze handelaar is druk bezig, het ene na het andere tapijt laat hij zien.
Het lijkt alsof de koper er nog even over moet denken. Mevrouw rechts wacht maar rustig af tot haar man klaar is. Zo gaat dat daar, geen haast.
Let ook eens op het pikante kleed met blote benenvoorstelling in zwart wit. Het stelt een liefdesscène uit de oudheid voor. Ben benieuwd wie dat aanschaft. En, ik heb zelf geen kleed gekocht, we zitten niet zo vaak op de grond.
Trek zeker drie dagen uit voor Isfahan: het imam plein met zijn prachtige moskeeën en het paleis is overdag en 's avonds zeer de moeite waard. Neem ook de tijd voor de Zayandeh rivier met zijn 10 boogbruggen, huur een waterfiets in de vorm van een zwaan en geniet met de Iraniërs van zo'n tochtje.
Meestal word je wel uitgenodigd om na afloop een hapje mee te eten.