Irak Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Iraqi Air weer welkom in EU

Gepubliceerd: 30 mrt 2009 0
Voor het eerst in negentien jaar kun je weer vanuit Bagdad naar Europa vliegen. Iraqi Airways hervatte dit weekend haar vluchten naar Europa met steun van Air France-KLM.
Het Iraaks ministerie van Transport liet zaterdag weten dat de nationale luchtvaartmaatschappij van Irak weer wil beginnen met lijnvluchten naar Europa. Het ministerie sloot afgelopen december al een akkoord met Air France-KLM.

Hulp
De Frans-Nederlandse vliegfirma heeft toegezegd Iraqi Airways te zullen steunen bij het exploiteren van de Europese vluchten. Daarnaast gaat de Europese luchtvaartgigant helpen met de renovatie van het vliegveld van Bagdad. Met behulp van de Franse investeringen moet de luchthaven binnenkort voldoen aan de internationale standaarden.

Sanctie
Vrijdag vloog de Iraakse vliegmaatschappij voor het eerst weer naar het Europese continent. Dit was voor het eerst sinds 1990, toen de internationale gemeenschap Irak sanctioneerde in verband met de inval in Koeweit.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Irak artikelen

Irak opent deur voor toeristen

Nu je met Iraqi Air weer rechtstreeks op Bagdad kunt vliegen, wordt het wellicht tijd Irak eens als vakantiebestemming te ontdekken. De eerste groep westerse toeristen sinds de val van het Saddam Hoessein in 2003 maakt momenteel een rondreis door het land.

Nu je met Iraqi Air weer rechtstreeks op Bagdad kunt vliegen, wordt het wellicht tijd Irak eens als vakantiebestemming te ontdekken. De eerste groep w...

Gevangenismuseum Abu Ghraib

De Iraakse reging wil een museum oprichten in de beruchte Abu Ghraib-gevangenis. Ze willen de gruwelen documenteren die plaatsvonden onder het bewind van Saddam Hussein.

De Iraakse reging wil een museum oprichten in de beruchte Abu Ghraib-gevangenis. Ze willen de gruwelen documenteren die plaatsvonden onder het bewind...