Indonesië

Per trein van Yogyakarta naar Malang op Java

Reisregisseur was hier op 2017-11-07 Gepost op: 2019-07-10 0 reacties.

Per trein van Yogyakarta naar Malang

Gisteren heb ik mijn koffer al aan de chauffeur meegegeven, ik zie hem straks weer op het station in Malang. Het is in de vroege ochtend al een drukte van belang in Yogyakarta. Aangekomen op het toch niet al te grote treinstation Tugu eerst maar even wat water en iets te eten kopen. Vandaag staat een 7 uren durende treinreis naar Malang op het programma.

Advies individuele reis Java trein Yogyakarta

Ik heb een e-ticket wat ik eerst moet valideren naar een boarding pass. Na nauwkeurige controle van mijn paspoort en boarding pass mag ik doorlopen. Alleen mensen met een ticket worden toegelaten op de perrons dus na de controle is het een stuk rustiger. Het bij ons gebruikte OV chipkaart systeem is hier nog niet ingevoerd :)

Treinreis Java tijdens rondreis

En ja, dan begint het bekende fenomeen van zoeken naar de juiste trein, op het juiste perron. ‘Malioboro Ekspres jalur 3’ wordt me toegeroepen. Ok, duidelijk, er zijn maar 3 perrons, dus dat moet goed komen. Om 7.15 uur komt de trein al binnen rijden, terwijl het vertrek om 7.45 uur is. Toch weer lichte twijfel, maar de stationsmedewerker verzekert me dat het klopt. Het zal dan wel goed zijn, er staat niets aangegeven.

Vakantie Java trein

Iedereen gaat braaf op de aan hem/haar toegewezen stoel zitten, dus dat doe ik dan ook maar. En inderdaad om 7.45 uur komen we in beweging. Zo waar, de trein vertrekt op tijd. Op naar Malang dus! Ben blij dat ik een vestje heb meegenomen, want de airco staat op standje koelkast. Via Klaten, Solo en Madiun rijden we naar de laatste stop Malang. In je eentje reizen is prima, alleen naar de wc is onhandig. Met rugzak en boodschappen tas op het hurk toilet proberen niet naast de pot te piesen….
Toch heb ik me tijdens de treinreis prima geamuseerd. Onderweg passeren we het dagelijkse leven, tientallen brommertjes wachten voor de spoorwegovergang, kinderen zwaaien naar je en op het land wordt gewerkt. Wat is Indonesië toch prachtig!

Persoonlijk advies reis op maat Java
Rondreis per trein Java Indonesie
Individuele reis Java
0
0

Foto's bij dit blog

Op het treinstation van Yogyakarta
Alle blogs van Reisregisseur
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.