Manado visum

Als je op reis gaat naar Manado, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Manado nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Manado heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Manado bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Manado overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Manado gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Manado

Beste foto's & tips van Manado

'551262' door Graaf '551262' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Bidden en offeren

Graaf

In Manado bezoeken we de Ban Hin Kiong Tempel, een hele grote Chinese tempel, net als we daar zitten barst er een enorme bui los. We blijven lekker zitten, mensen kijken, en genieten van wat er allemaal gebeurt. Het bidden en offeren bestaat uit een hele rits ceremonies.

'552251' door Graaf '552251' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Uitzicht vanaf de...t

Graaf

We kregen een persoonlijke rondleiding door de Ban Hin Kiong Tempel, een hele grote Chinese tempel. Boven staan nog een paar kanonnen uit de VOC tijd (heel bijzonder kanonnen in een Chinese tempel), en hier hebben we een mooi uitzicht over de straat richting het centrum van Manado.

'552311' door Graaf '552311' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Jachthaven

Graaf

Aan de noordkant van het centrum van Manado stroomt de rivier de zee in. Natuurlijk liggen hier een aantal schepen, maar je zult er geen luxe jachten vinden. Veel mensen wonen hier ook op boten omdat ze geen huis hebben. Deze foto is gemaakt in de stromende regen. In de achtergrond ligt de vulkaan in zee naast Bunaken eiland.

Laat kaart zien