Manado malaria

Is er malaria in Manado en wat zijn de malaria gebieden Manado? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Manado, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Manado. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Manado verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Manado om te zien of jouw Manado reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Manado is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Manado

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Manado.  

Informatie over Manado

Beste foto's & tips van Manado

'551262' door Graaf '551262' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Bidden en offeren

Graaf

In Manado bezoeken we de Ban Hin Kiong Tempel, een hele grote Chinese tempel, net als we daar zitten barst er een enorme bui los. We blijven lekker zitten, mensen kijken, en genieten van wat er allemaal gebeurt. Het bidden en offeren bestaat uit een hele rits ceremonies.

'552251' door Graaf '552251' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Uitzicht vanaf de...t

Graaf

We kregen een persoonlijke rondleiding door de Ban Hin Kiong Tempel, een hele grote Chinese tempel. Boven staan nog een paar kanonnen uit de VOC tijd (heel bijzonder kanonnen in een Chinese tempel), en hier hebben we een mooi uitzicht over de straat richting het centrum van Manado.

'552311' door Graaf '552311' door Graaf

IndonesiëManado

IndonesiëManado

Jachthaven

Graaf

Aan de noordkant van het centrum van Manado stroomt de rivier de zee in. Natuurlijk liggen hier een aantal schepen, maar je zult er geen luxe jachten vinden. Veel mensen wonen hier ook op boten omdat ze geen huis hebben. Deze foto is gemaakt in de stromende regen. In de achtergrond ligt de vulkaan in zee naast Bunaken eiland.

Laat kaart zien