Java

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Java image

Midden Java

Java
Indonesië
Hansdewildt

Midden Java

Yokyakarta
In de omgeving van Yokyakarta hebben we een dessatour gedaan en verschillende kampongs bezocht. De kinderen stonden ons al op te wachten….wat hadden we bij ??
Ballonnen, is altijd wel leuk voor de foto’s, maar of ze daar nou op zitten te wachten, vraag ik me af. (zie foto) En, inderdaad hoor.. , niet erg enthousiast !! We hadden ook nog schrijfblokjes en pennen meegenomen, maar die wilde we liever bewaren voor de kinderen van het weeshuis in Oost Java. Deze kinderen kwamen duidelijk niets tekort; ze zagen er goed verzorgd uit en waren vrolijk. Wat een prachtige omgeving daar !!!

In de omgeving van Yokyakarta is genoeg te zien, b.v. de Borobudur. Een geweldig grote en mooie boeddhistische tempel. 9 verdiepingen en voor dat je boven bent heb je al heel wat foto’s gemaakt. Vreemd dat deze tempel helemaal onder de as van vulkaan Merapi was bedolven en later (in 1905) door Nederlandse archeologen pas is herontdekt. Ik heb ze niet geteld, maar ik heb heel veel stupa’s in allerlei maten gezien, voordat ik boven was. Overigens de Borobudur lijkt eigenlijk op één grote stupa. Op de 3e verdieping moet ik weer op de foto met een grote Indische familie. Leuk hoor ! Dat gebeurt me meerdere keren, deze vakantie ! Waarschijnlijk omdat ik blond ben !! (grijs, dus !)

Op weg naar het volgende hoogtepunt…..maar ik zie daar een grote schuur met vaandels bij de ingang. Toch maar eens even kijken wat er hier aan de hand is. Wat een drukte…lijkt wel een bruiloft. Ik zie daar inderdaad een bruidspaar staan met (schoon-)moeder er naast. (zie foto) Even feliciteren en wat blijkt weer; de bevolking is hier zo geweldig lief en hartelijk. Of we toch a.u.b. wilde blijven eten. Ze wilde met ons op de foto en wat vinden ze het leuk dat er Nederlanders op het feest zijn. Weer zo’n geweldige ervaring !

De volgende dag gaan we op weg naar dat andere grote tempelcomplex, de Prambanan. Jammer dat alleen het hoofdcomplex intact is gebleven en dat de tempelterreinen vervallen zijn. Het hoofdcomplex zelf werd in 2006 ook weer beschadigd door een grote aardbeving en wordt nu langzaam maar zeker weer gerestaureerd. Al met al heel indrukwekkend om te zien, vooral de 47 m. hoge toren !
Toen wij bij de Prambanan aankwamen stond er een grote groep kleine kinderen met hun leidsters bij de ingang. Voor ik een foto kon nemen hadden zij hun toestel al gepakt. Ja, wie maakt een foto van wie ? Dat was lachen en wij maar poseren en zelf ook weer plaatjes schieten. Het waren overigens de dames die het leuk vonden, want de kinderen wilde gewoon verder naar het speelterrein dat op het complex lag.(zie foto)

Yokyakarta is een mooie stad en het culturele middelpunt van Java. Buiten de tempels hebben we het sultanspaleis en een Ramayana-voorstellingen bezocht. Verder heeft het prachtige winkelcentra en dat is ook niet onbelangrijk voor de dames onder ons.
Het hart van Yogyakarta bestaat uit het Kraton. Het Kraton is een stad in een stad.
Het geeft de sfeer van oud Java weer en heeft buiten het paleis een van de grootste gamelan orkesten van Java. Het is heel bijzonder om zo’n concert bij te wonen!
Eigenlijk zouden we meer tijd hier door willen brengen, maar dat geldt eigenlijk voor heel Java.

We gaan weer verder naar het oosten…

Foto's

8811d.jpg
8811d.jpg
Hansdewildt
8811d.jpg
8811d.jpg
Hansdewildt
c4e43.jpg
c4e43.jpg
Hansdewildt
c6f67.jpg
c6f67.jpg
Hansdewildt
c6f67.jpg
c6f67.jpg
Hansdewildt
c6f67.jpg
c6f67.jpg
Hansdewildt
8811d.jpg
8811d.jpg
Hansdewildt
c6f67.jpg
c6f67.jpg
Hansdewildt