Gunung Kawi vaccinatie

Ga je op reis naar Gunung Kawi, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Gunung Kawi. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Gunung Kawi en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Gunung Kawi kan namelijk van gebied tot gebied in Gunung Kawi verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Gunung Kawi nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Gunung Kawi.  

Informatie over Gunung Kawi

Beste foto's & tips van Gunung Kawi

'519200' door martinhectors '519200' door martinhectors

IndonesiëGunung Kawi

IndonesiëGunung Kawi

Gunung Kawi

martinhectors

Ten noorden van Ubud, bij het dorp Tampaksiring, vind je de prachtige Gunung Kawi (Dichtersberg) uit de 11e eeuw. Centraal staan de 10 beelden die uit de wand van de berg gehouwen zijn. De 7 meter hoge beelden zijn gebouwd ter ere van Koning Anak Wungsu en zijn vele vrouwen. Om bij de beelden te komen moet je eerst langs een steile trap van 371 treden naar beneden lopen (de weg terug naar boven is best pittig). Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de vallei en op de rijstvelden. Eenmaal beneden zie je direct de kleine rivier Pakrisan door het complex lopen. Links zie je de eerste beelden. Wanneer je doorloopt zie je nog meer uit de rotsen gehouwen beelden. Gunung Kawi is een prachtig tempelcomplex. Best even openen.

'503834' door hardom '503834' door hardom

IndonesiëGunung Kawi

IndonesiëGunung Kawi

Mooie Vallei

hardom

E'en van de mooiste tempelcomplexen op Bali is de Gunung Kawi uit de 11e eeuw. Om bij het tempelcomplex te komen moet je zo'n 300 traptreden afdalen naar de rivier de Pakerisan. Je komt dan langs mooie rijstvelden en over een oude stenen brug. Ik vond niet alleen de tempels indrukwekkend maar heb ook volop genoten van de vallei. Op de foto zie je een klein stukje van de rijstvelden, waar net de rijst geoogst wordt.

'503506' door hardom '503506' door hardom

IndonesiëGunung Kawi

IndonesiëGunung Kawi

Gunung Kawi

hardom

Gunung Kawi bestaat uit een tiental in de rotsen uitgehouwen candi's die stammen uit de 11e eeuw. Je vindt het in het dorpje Tampaksiring (ten noordoosten van Ubud) Gunung Kawi betekent "berg van de dichter". Bij het complex vindt je ook nog een in de rotsen uitgehouwen ruïne van een boeddhistisch klooster. Het geheel ligt in een schitterende vallei.

Laat kaart zien