Indonesië feestdagen

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Indonesië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

Wil je tijdens je reis niets missen van de nationale feestdagen en festivals in Indonesië, bekijk dan onderstaand overzicht van de belangrijkste feestdagen. Want op je vakantie, mag een feest of festival natuurlijk niet ontbreken. Op officiële feestdagen kunnen winkels en kantoren gesloten zijn en is het soms moeilijk om te reizen. Bekijk hier onder het actuele overzicht van alle feesten:

1 januari – Nieuwjaarsdag

5 februari - Maulid Nabi (geboorte van de Profeet Mohammed SAW)
Herdenking van de verjaardag van de profeet Mohammed.

Rond 21 maart, op de dag na de nieuwe maan – Dag van de Stilte (Nyepi)
Van 6 uur tot 6 uur in de volgende ochtend zal het eiland Bali compleet stil zijn. Verkeer over land, zee of lucht is niet toegestaan. Alle lichten worden gedimd en op het strand zijn er ook geen activiteiten.

3 april - Goede Vrijdag
Met name in de Christelijke regio’s zoals, Toba, Manado, Ambon en Flores wordt het gevierd.

21 april - Kartini-dag
Dag dat in het teken van vrouwenrechten staat.

1 mei – Dag van de Arbeid
Viering van de strijd en de waardigheid van de arbeidersklasse met hoop op een rechtvaardige samenleving.

3 & 4 mei - Vesak Day
Een jaarlijkse feestdag die traditioneel gevierd wordt door de Boeddhisten in Indonesië. Er vinden onder andere herdenking-ceremonies plaats bij de Borobudur en de Mendut tempel in Midden-Java.

14 mei – Hemelvaartsdag
Herdenking van de hemelvaart van Jezus Christus.

17 juni - Isra Mi’raj, de Hemelvaart van de Profeet Mohammed
De Isra en Mi’raj zijn de twee delen van een nachtelijke reis die de Profeet Mohammed nam tijdens een avond rond het jaar 621. De festiviteiten richten zich op deze dag vooral op kinderen en jongeren.

17 augustus - Onafhankelijkheidsdag
De Dag van de Onafhankelijkheid wordt gevierd door het hele land met bruisende feesten. In het Merdeka Paleis in Jakarta voert de president voert officiële plechtigheden uit.

23-25 september - Het offerfeest (Idul Adha)
Viering ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die zijn zoon op had geofferd in opdracht van God.

15 oktober 2015 - Islamitisch Nieuw Jaar (Muharram)
Een cultureel evenement dat de eerste maand van het islamistische kalender wordt gevierd.

25 december - Kerstmis

Informatie over Indonesië

Meer Indonesië inspiratie

'479080' door EvanderHel '479080' door EvanderHel

Indonesië

Indonesië

Vooraf geen stoel...k

EvanderHel

Bij veruit de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je inmiddels alles online doen, zo ook het vooraf reserveren van een goede plaats in het vliegtuig. Bij Garuda Indonesia kan dit helaas (nog) niet en zo spraken wij veel mensen in het vliegtuig tijdens onze tussenstop in Dubai, die hun stoelen kregen aangewezen op het moment van inchecken. Met als gevolg dat diverse mensen niet bij elkaar konden zitten, wat op zo'n lange vlucht niet erg leuk is... Maar ik heb een tip waarmee het wel gaat lukken! Ga naar [b]http://www.garuda-indonesia.nl/contact [/b]en vul daar bij "Bericht" je vluchtnummers, tijden en data in en vraag of het mogelijk is om naast elkaar te zitten tijdens de heen- en terugvlucht. Of dat je graag bij het raam wilt zitten! Je krijgt dan in no-time een bevestiging van de Reservation & Ticketing Officer (Telma) waarin je stoelnummers staan voor beide vluchten. Voor binnenlandse vluchten in Indonesië is dit helaas niet mogelijk, maar dit zijn korte vluchtjes waar je 9 van de 10 keer nog wel terplekke kunt aangeven waar je wilt zitten. Wij hebben de bevestiging uitgeprint en meegenomen naar Schiphol voor het geval dat er toch iets niet goed was gegaan, maar alles was prima doorgegeven. En wat dan ook fijn is, is dat je niet heeeeeel lang van tevoren aanwezig moet zijn voor het inchecken omdat je bang bent geen goede plaats te hebben :-) Oh ja, zit je bij het raam en is het helder weer, dan kun je tijdens de vlucht heerlijk genieten van de prachtige zandbakken van Oman en de Verenigde Arabische Emiraten!

'472122' door whelder '472122' door whelder

Indonesië

Indonesië

Bintan, prachtig...ei

whelder

Bintan is een prachtig eiland dat op korte tijd varen van Singapore ligt. Het eiland kent drie delen die voor de toerist interessant zijn en nogal van elkaar verschillen: 1 De noordkannt van het eiland wordt bijna geheel ingenomen door een hotelzone van zo'n 30 km breed en 10 km diep. Hier zijn allemaal hotels die vanuit Singapore gerund worden. De zone is zeer professioneel en ruim opgezet in prachtige natuur. Je kunt er heerlijk snorkelen in zee, zwemmen in mooie zwembaden en genieten van de natuur. Een beetje steriel maar super relaxt. 2 De westkust is nog nagenoeg ongerept met leuke Kampungs, drijvende vissershuisjes, kokosnotenplantages en ook heir weer een prachtige zee met snorkelmogelijkheden. 3 De stad Tanjung Pinang. Zeer levendig met verlopen hotels, interessante markten en veel illegale Cd-verkoop. Het interessantst is het eiland aan de overkant van de baai. Een heerlijke wandeling brengt je door een authenthiek dorp met historische molsimgraven, een tempel en verder langs mangrove. Door de mangrove kan je ook een boottochtje maken naar een fraaie Chinese tempel. Als je helemaal wilt genieten maak je een rondreis over Bintan per fiets. Buiten Tanjunp Pinang is het relatief dun bevolkt en er zijn wel heuvels maar echt steil is het niet. Wij zijn er per fiets een dag of 10 geweest. Zie het reisverslag bij Jaartjeweg op onze website.

'434042' door belande '434042' door belande

Indonesië

Indonesië

Fisherman

belande

'S morgens vroeg wanneer de dauw nog als een sluier door het groen hangt in het mooie ochtendlicht is deze visser al op zoek naar zijn vangst voor de dag. Foto is gemaakt in Situ Gunung, Indonesie.

Bekijk alle foto's en tips