Bromo Tengger Semeru NP stekker

Bromo Tengger Semeru NP – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Bromo Tengger Semeru NP, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Bromo Tengger Semeru NP gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Bromo Tengger Semeru NP

Beste foto's & tips van Bromo Tengger Semeru NP

'530506' door Dianadm '530506' door Dianadm

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Een race tegen de klo

Dianadm

De zonsopgang bij de Bromo vulkaan staat bij veel mensen hoog op het lijstje. De meesten boeken een tour die je eerst naar een uitzichtpunt brengt waar je de zonsopgang kunt bekijken. Hierna wordt je naar de vulkaan gebracht, die je via een trap kunt beklimmen. Voor de chauffeurs van de jeeps is het een race tegen de klok. Des te sneller zij hun 'vrachtje' weer in het dorp afleveren, des te meer kans maken ze om de volgende groep toeristen naar de Bromo te brengen.

'517724' door vulture1960 '517724' door vulture1960

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Kijkje in de krater..

vulture1960

Wij logeerden in een hotel met uitzicht op de Bromo vulkaan en de vallei. Om de zonsondergang te zien zijn we er naar toe gewandeld. Het Is niet voor iedereen een gemakkelijke wandeling door het zand en de lava. Als je dan de vulkaan bereikt moet je nog een steile trap op. Boven heb je een mooi uitzicht op het maanachtige landschap. Ik ben naar het randje geschuifeld en heb een kijkje genomen in de rokende krater! Na het genieten van de zonsondergang weer snel terugwandelen. Je wilt in dit landschap niet in het donker je weg moeten vinden!

'320198' door rwezenaar '320198' door rwezenaar

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Tengger plateau ~...B

rwezenaar

Op deze foto zie je de vulkaan Bromo in het midden, waar de rook uit komt. Gunung Batok is de kleine 'homp' die er voor ligt. De vulkaan Semeru ligt er achter, daar waar een klein rookpluimpje uit komt. 's-Ochtends heel vroeg op staan, zo rond 4 uur. Dan de auto in, van die leuke oude jeeps. We rijden naar het uitzichtpunt waar deze foto gemaakt is. Dan, in de kou (5 graden C) wachten tot de zon op komt. Deze foto is gemaakt rond 6 uur 's-ochtends. Bromo is erg energiek. Er komt altijd veel sulfurdamp uit de krater. Als je langs de kraterwand loopt, is het beter een lap voor je neus en mond te houden.

Laat kaart zien