Indonesië Artikelen & Blogs

Bizar

Wist je dat de duurste koffie ter wereld schijtkoffie is?

Gepubliceerd: 01 sep 2017 0
De loewak-kattensoort komt voor in tropische gebieden in Azië, leeft in boomtoppen en schijt koffie. Oké, dat laatste kan iets genuanceerder; deze civetkatachtige peuzelt koffiebesjes op, verteert het vruchtvlees en poept de intacte pit weer uit. Op Bali trekken ze koffie van de pitten. Dit móét je weten voordat je een bezoekje brengt aan een Balinese koffieplantage!De Loewak is een nachtdier dat het liefst alleen leeft (Foto: Reisreporter ingrover)Zodra de pit is uitgepoept wordt hij gewassen, gedroogd, geschild en geroosterd. Het resultaat is een milde koffieboon met een bijzondere smaak. Men zet er Kopie Loewak van, een van de duurste koffiesoorten ter wereld. So far so good, zou je denken.GevangenWist je echter dat de loewaks gevangen worden gehouden op de koffieplantages?! Enerzijds voor de productie van koffie, anderzijds voor bezoekers die de beestjes graag eens van dichtbij bekijken. De kooitjes zijn klein, doorweekt van de urine en poep en voorzien prikkeldraad. En dat alles voor een over priced kopje schijtkoffie! Nee, wij houden het bij cappucino. Er zijn nog meer dieren die koffie kakken. Zo wordt van de uitwerpselen van het Aziatische muntjak-hert de afgeleide Kopie Muntjak gemaakt, van de poep van de Braziliaanse jacu-vogel Jacukoffie en van de stront van olifanten Black Ivory Coffee.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Indonesië artikelen

Door: Roselinde
Indonesië verbiedt nieuwe palmolieplantages

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.