Indonesië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Schandalige praktijk op Bali: illegaal satévlees in omloop

Gepubliceerd: 20 jun 2017 0
Heb jij tijdens je vakantie naar Bali ook zo genoten van een sateetje van langs de weg? Volgens Animal Australia, dat zich inzet voor dierenwelzijn, verkochten de straatverkopers je geen kip of varken, maar hond!Langs de weg in Bali vind je talloze satékraampjes (Foto: Reisreporter Lione Kolsteren)Uit onderzoek van dierenwelzijnorganisatie Animal Australia kwam naar voren dat duizenden toeristen gefopt zijn door straatverkopers. De toeristen waren in de veronderstelling dat ze kip- of varkenssaté aten, maar aten in werkelijkheid hond. Je vindt dit soort kraampjes op het hele eiland. Hoewel het níét verboden is om hondenvlees te eten in Indonesië, is het wél verboden om honden op gruwelijke manieren af te maken, meldt Animal Australia. De honden worden op brute wijze gevangen genomen, vergiftigd en gedood. En dat gebeurt niet ver van de toeristische oorden vandaan.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Indonesië artikelen

Door: Roselinde
Indonesië verbiedt nieuwe palmolieplantages

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.