Raja Ampat, Indonesië: bijzondere overnachtingen image
Claudia

Raja Ampat, Indonesië: bijzondere overnachtingen

Raja Ampat, onderdeel van de Indonesische provincie West- Papoea, is voor de avontuurlijke reiziger die houdt van snorkelen, duiken en vooral van ongerepte bestemmingen ver weg van de bewoonde wereld. Overnachten in Raja Ampat kan op een paar bijzondere plekken. De redactie van Columbus heeft het voor je uitgezocht.



Live-aboard Matahariku. (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)



De meest praktische manier om alle delen van het gebied te bezoeken is aanmonsteren bij een live-aboard. Er zijn ongeveer 55 van zulke schepen in het gebied actief. Nadeel is dat bijna alle boten sterk gericht zijn op duiken en minder op het op avontuur gaan op onbekende eilanden. De Nederlandse Matahariku biedt echter een mix van duiken en exploratie, www.yachtcharterindonesia.com/en/property/raja-ampat.



Kri Eco Resort



Kleinschalig ecoresort van Nederlander Max Ammer (zie reportage). Eenvoudige, maar smaakvol ingerichte bungalows en een van de beste ri­ffen ter wereld voor de deur, € 850 p.p. voor 7 nachten volpension of € 1455 inclusief ongelimiteerd duiken, www.papua-diving.com.



Sorido Bay Resort



De luxe variant van Kri Eco Resort, ernaast gelegen en van dezelfde eigenaar. Zeven villa’s met airco en alle gemakken, € 1877 p.p. voor 7 nachten volpension of € 2482 inclusief ongelimiteerd duiken, www.papua-diving.com.



Misool Eco Resort



Luxe en zeer smaakvolle overwaterbungalows in een lagune in het zuiden van Raja Ampat, vanaf € 1900 p.p. per week volpension, excl. duiken, www.misoolecoresort.com.





Een van de homestays in Raja Ampat. (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)



Homestays



Max Ammer verzorgt in samenwerking met de bevolking zestien homestays, verspreid over de eilanden. Het gaat om eenvoudige overwaterbungalows op de mooiste plekken die je maar kunt verzinnen. Vaak ver weg van alles. Laat je hier per speedboot afzetten of peddel er met je kajak naartoe, € 30 per nacht inclusief een maaltje bereid door de eigenaar, www.kayak4conservation.com.