Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tamil Nadu image

De opening van het magazijn

Tamil Nadu
India
Medendorpa

De opening van het magazijn

Ik zit voor ons fijne bedrijf regelmatig in het buitenland, met name in Azië. Ik ben dus wel wat gewend zou je kunnen zeggen. Toch is een reis naar India iedere keer weer een beleving. Dat land is namelijk extreem anders dan alles wat we hier gewend zijn.
Het begint gelijk bij aankomst, dan ruik je de alles doordringende geur van India. Een geur die je zelfs bij thuiskomst in Nederland nog meedraagt, nog los van de onvermijdelijke darmkrampen.
Een aantal jaren geleden heb ik een tocht gemaakt naar het Zuiden van India. Een reis die ik niet snel zal vergeten. Middels een blog in drie delen wil ik die reis graag alsnog met jullie delen.

Het begon met de opening van een nieuw magazijn te Chennai van onze agent. Dit werd gevierd met een Hindu ceremonie, die volgens goed gebruik ’s ochtends om acht uur begon. Nu moet je bij het woord magazijn niet gelijk aan onze magazijnen denken.. In India ziet het er van buiten meer uit als een middelmatig huis, waar met flink stapelen maximaal twee containers karton in kunnen. Het magazijn was nieuw, maar de stoep voor het magazijn hadden ze “vergeten” aan te leggen. Behalve mijn agent en een Hindu priester waren er een aantal klanten aanwezig om de ceremonie bij te wonen. Met een flink aantal spreuken heeft de priester het magazijn ingewijd, is er eten geofferd, zijn we besprenkeld met water en hebben we de Hindu stip op ons voorhoofd aangebracht. Tot slot mocht ik samen met mijn agent (wel even schoenen uit) een vlam aansteken en was het magazijn officieel geopend en ingewijd.
Vervolgens kochten de klanten symbolisch enkele vellen karton. De vellen werden contant afgerekend en de transacties werden bijgeschreven in het grootboek, voorzien van de nodige stempels.
Een prachtige ceremonie om mee te maken en gelukkig was ik mijn voedselvergiftiging van de vorige dag weer voldoende de baas om er van te kunnen genieten.

.

Foto's

b9656.jpg
b9656.jpg
Medendorpa