Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tamil Nadu image

Tamil Nadu

Tamil Nadu
India
Georgette

Visum "Incredible India"

De kogel is door de kerk!!

Mexico, altijd al een droomwens…nee, nee Costa Rica of toch Marokko, misschien wat fris in november…Myanmar…Sri Lanka……???
Het is waar wat ze zeggen:”hoe meer je reist, hoe langer je verlanglijstje wordt!!!” Als kind droomde en fantaseerde ik van Egypte, de konings en koninginnengraven, de mooie zeilbootjes op de Nijl, de bedoeïenen op kamelen, fantastisch!! Toen onze kinderen bijna het huis uit gingen werd deze droom werkelijkheid en zijn met zijn allen naar Egypte geweest .

En nu: Zuid India!!! Het noorden hebben we in 2006 bezocht en dat heeft diepe indrukken bij ons achter gelaten. De voorbereidingen zijn begonnen. Op marktplaats een goede reisgids voor weinig geld op de kop getikt, dus het inlezen kan beginnen! Veeel heeeeel veel foto’s, tips en blogs op RR lezen en bekijken, zalig , ik waan me nu soms al in Mammallapuram en de “Backwaters”.

Een visum, een van de eerste dingen die je moet hebben om überhaupt het land in te mogen. Tot mijn stomme verbazing lees ik dat je een kopie van een salarisstrookje en een kopie van een bankafschrift mee moet sturen!!!!?! Per direkt (10 september 2010) gaat deze nieuwe eis in! Help, wij zijn kleine zelfstandigen en hebben geen salarisstrookje…bellen… een kopie van de inschrijving bij de KvK is ook goed..wat moeten ze ermee???? De reis is betaald, het retourticket geboekt, gooi het maar in mijn pet. Komen alleen rijke lui in aanmerking voor een visum, dan kunnen we het wel schudden, zitten we met een mooie reis zonder visum..het zal wel los lopen. Wel even kijken welk bankafschrift ik mee stuur, de boodschappen bij de Aldi of van die keer dat ik bij AH was. Maar hier begint het dus al.. we gaan weer naar India… Incredible India….heerlijk!!!!!