India stekker

India – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar India, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in India gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in India gebruikt kunnen worden zijn : Type C en D
Stekker C
Stekker D

Informatie over India

'545993' door gorke '545993' door gorke

India

India

Aarti ceremonie

Ganga Aarti betekent gebed voor de rivier de Ganges. De gebeden zijn gewijd aan de goden en godinnen. De Ganges is niet alleen een rivier in India, het is de goddelijke moeder river Ganga, ze geeft het leven in de vorm van water. Hetzelfde water verwijdert ook zonden wanneer je een duik in het heilige water neemt. Haridwar is een van de zeven heiligste bedevaartsoorden voor hindoes. Het is een van de locaties van de Kumbha Mela, waar elke twaalf jaar miljoenen bedevaartgangers samenkomen om rituele baden te nemen op de ghats (oevers) van de Ganges. Op deze wijze spoelen ze hun zonden weg om Moksha (bevrijding) te krijgen. De ceremonie heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ben je in de buurt ga dan zeker zo rond een uurtje of 5 in de namiddag naar de Ganges om de ceremonie bij te wonen.

'547427' door RReintjes '547427' door RReintjes

India

India

Als op een filmset.

Alsof ik op een set van een Bollywood film was terechtgekomen. Ze stond daar als een volleerd actrice te poseren en was duidelijk gecharmeerd van de belangstelling die wij toonden, hetgeen de opname bevestigd.

'414352' door ERo '414352' door ERo

India

India

Zomaar India-2

Deze foto is bij een busstation genomen. Een groep moslima jongejuffrouwen stond er te wachten. Na een tijdje werd fotograferen als vanzelfsprekend gezien. ----- Uitleg bij m’n vorige publicatie: de achtergrond was achter de moeder zwart, maar achter ’t kind niet helemaal. Na selectie van ’t kind heb ik ’t deel in de achtergrond ook verdonkerd om een egaal beeld te bekomen.

Bekijk alle India foto's en tips