Rajasthan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rajasthan image

Een dom plan?

Rajasthan
India
Ivonne

Een dom plan?



We zijn onderweg naar Bundi, zeker niet zonder toeristen maar lang niet zo drukbezocht als andere steden in de regio Rajasthan. Afgaand op informatie van anderen (lang leve het internet!) leek het thuis preciés wat voor ons; rustiger, authentieker …..

Als onze chauffeur Rewat mijn bedachte reisplan bekijkt en ziet hoe “lang” we in Bundi zijn schudt hij meewarig het hoofd. Hij vertelt ons dat je alles toch echt in anderhalf uur gezien hebt en wat we in vrédesnaam die resterende anderhalve dag gaan doen.

Hij noemt mijn hele schema zelfs een dom schema want ik heb óók nog extra tijd in Bikaner en Keoladeo NP staan, en geen Jaisalmer. Dat laatste snap ik en ik heb twijfels gehad maar de rest; EEN DOM PLAN?

Lichte paniek op de achterbank. Na 5 dagen zwaar verkouden te hebben rondgeslenterd had ik toch echt hoop op betere tijden, maar kan dat dan wel in Bundi?

Als we onze kamer binnenkomen valt ons oog gelijk op de grote erker zoals je die bij veel haveli’s ziet. In die erker ligt een groot matras en diverse kussens. Ik besluit de erker spontaan mijn lovecorner te dopen en lig een tijd heerlijk te genieten van dit speciale plekje.

Na de lunch bezoeken we het oude fort dat vlakbij het hotel hoog op een heuvel ligt. Even klimmen doet onze, fittere, lijven goed. Onderweg moet mijn man mij nog verdedigen tegen een flinke brutale aap die zijn tanden laat zien. (De rest is overigens zeer vriendelijk of keurt ons geen blik waardig). Roepen en wat zwaaien met de bamboestok is gelukkig afdoende.

Het fort is enigszins vervallen maar nog in prima staat om zelf rond te lopen.
Wat een verrassing blijkt het te zijn; wat een bijzondere sfeer!
Overal kamertjes, trapjes, doorgangetjes en onverwachte muurschilderingen. Niets is perfect, maar dat is nu ook juist het leuke.

We klimmen en klauteren en hebben een levendige fantasie hoe de kamers ooit in gebruik zullen zijn geweest, of wat we er zelf mee zouden doen. Tel daarbij de (lieve) apen, het prachtige uitzicht, de rust en alle vriendelijke mensen die we hier al ontmoet hebben dan voel je misschien wel waarom we het zo naar de zin hebben en al uitkijken naar morgen.

Bundi blijkt een gouden greep. Dat gaat wel goed komen!

Foto's

65f59.jpg
65f59.jpg
Ivonne