Rajasthan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rajasthan image

Rajasthan

Rajasthan
India
Joost-marseille

Reis in India; Rajasthan. deel 8

Na de oude stad was het weer gedaan met Jaipur, en heeft Ma'mn me nu afgezet bij dit internetcafe. Onderweg in de propvolle straten van de stad, remde Ma'mn voor een kameel. En dat deed ie niet eens heel abrupt. Toen hoorde we een bonk, en keken we achterom. Daar stond een brommerrijder beteutert te kijken hoe zn knipperlicht alleen nog aan het draadje vast zat aan zn motor. Ik keek Ma'mn aan, die haalde zn schouders op, en reed achter kar met kameel aan die weer in beweging was gekomen. Ach, wat kan je anders doen? Stil gaan staan en over verzekeringen gaan lullen? Dit is gewoon een ingecalculeerd risico, dat door iedereen genomen wordt.
Straks weer terug naar het hotel. Dan maar kijken waar ik vanavond ga eten. De laatste twee avonden heb ik gewoon in het hotel gegeten, omdat dat goed en niet duur is. Maarja, tijdens het eten neem ik altijd maar mn Planet mee, en zoek wat te lezen. Dat is de enige keer dat je gezelschap wel mist, al mis ik thuis niet. Je moet er zelf van maken wat je er van kan maken. En sip gaan zitten doen is alleen voor die gene die niet alleen kunnen zijn, en dus ook niet alleen op pad hadden moeten gaan. Ik denk wel dat aan het afvallen ben trouwens. Vet eten doe ik hier niet, en ik ontbijt ook niet elke dag. Wat ik wel zou moeten doen, als je een dag gaat wandelen en indrukken opneemt. Soms duurde het wel eens tot een uur of 5 dat ik voor het eerst at, en dan heb je daarna ook geen trek meer in avondeten. Dus een maaltijd per dag komt wel eens voor. Dat gaat wel veranderen denk ik. Ik word vanzelf steeds relaxter, en ga ook steeds meer tijd voor mezelf nemen. Ik drink wel genoeg, en neem trouw elke dag een dubbel portie vitaminepillen, om aan te vullen wat ik eet. Slaap heb ik geen gebrek aan, en kan ook lekker warm douchen in de hotels die me terug in Delhi zijn beloofd. Morgen gaat de reis vanuit Jaipur naar Agra. Rogier zal bij die naam wel weer sentimenteel worden, want in deze plaats zagen hij en Mirel het materieel hoogtepunt van eeuwige liefde: de Taj Mahal. De parel van Sjah Jahan voor zijn tweede vrouw Mumtaz, is de plaats die vrijwel elke toerist in India op zn programma heeft staan.
Bovendien verlaat ik dan Rajasthan, en ga de deelstaat Uttar Pradesh in. Ik ben benieuwd hoeveel het gaat verschillen. Het zal weer een eindje rijden worden in ieder geval. Rajasthan is 342 duizend vierkante kilometer groot, Nederland 41 duizend. Kun je nagaan wat voor einden je moet rijden om ergens te komen. We zullen zien. Laten we hopen dat iedereen aan zijn kant van de weg blijft als we voorbij komen.
Dit was het weer voor deze keer. Ik ga de Indiase avond in, want het is inmiddels donker. Alles wat toetert weer proberen te ontwijken, en eens kijken wat ik deze keer ga kiezen van het menu.
Tot de volgende Sitrep.
wordt vervolgd