Kerala

Maandthema: Pech! Strike!

edwinaverdingh was hier op 2004-02-24 Gepost op: 2012-12-15 8 reacties.
Maandthema: Pech! Onze eerste backpackers reis door Zuid-Indië met onze zoon van zeven is een geweldige onderneming, maar de beste keuze ooit. We hebben al heel wat met het openbaar vervoer afgereisd en besluiten om enkele dagen rust te nemen in Varkala. Met uitzicht op de oceaan en geen aanhoudend getoeter van tuktuks en andere transportmiddelen op de achtergrond genieten we van de verse chai die onze buurvrouw in haar kraampje verkoopt. Heerlijk! We schrijven dinsdag 24 februari 2004. Vandaag nemen we trein 2625 naar Kottayam. Het is heerlijk om per trein door het landschap te reizen. De zachte schommelende bewegingen van de trein brengen man- en zoonlief snel in dromenland. Ik durf geen oog dicht te doen, want tijdens een voorbije treinrit misten we onze afstapplaats en duurde het uren vooraleer we een trein terug konden nemen. Dus alertheid heeft nu prioriteit. Kottayam is voor ons maar een stopplaats op weg naar Munnar. We verblijven er één nacht, want veel valt er niet te beleven. Het Aiswarya Hotel heeft van op het dak een prachtig uitzicht op de Thirunakkara Shiva Tempel. Zo nu en dan hoor je een belletje rinkelen en brengen mensen offers. Een rustgevend tafereel. Een onrustgevend tafereel is dat we de dag nadien geen enkel transportmiddel kunnen vinden. Zeer eigenaardig! In Munnar geraken kunnen we wel vergeten, want er is een algemene strike afgekondigd. En als ze in Indië nationaal zeggen, dan is het ook nationaal. Het hele land ligt plat. Niemand werkt, geen enkele winkel is geopend en bijgevolg geen toeterende tuktuk te bespeuren. Het uitzicht op de tempel hebben we nu wel gehad en we wandelen dan maar door de verlaten straten. Alleen wij, een standbeeld van Gandhi en één enkele koe sieren het stille straatbeeld. Waar je anders met schrik voor je leven de straat moet over rennen, kan je nu op je dode gemak de weg oversteken. In een land met meer dan een miljard inwoners kan dit tellen, niet? De daaropvolgende dag is alles weer bij het oude. Toeterende weggebruikers, vlot verkeer en een overheerlijke drukte zorgen ervoor dat we weer op pad kunnen. Op naar Munnar!
0
8
Alle blogs van edwinaverdingh
 

8 reactie(s) bij "Maandthema: Pech! Strike!"

 • profile image comment

  Ja, dan baal je dus wel even. Gelukkig bleef het bij maar een dag oponthoud....

  Door Fransvdg • geplaatst op 2013-01-02 18:42:54
 • profile image comment

  Ach ja... wat is pech... in principe kom je in die situatie op een andere invulling van je al dan niet geplande reisdag (o; Ik ben nooit in India geweest maar gezien alle verhalen erover lijkt het me erg raar om in een "rustig" India te zijn. Ik vraag me wel af waar al die mensen dan zijn die staken...

  Door Gerrit-Gaspedaal • geplaatst op 2013-01-02 10:40:28
 • profile image comment

  Klinkt als de autoloze zondag hier. Onwerkelijk om dat in India mee te maken. Daar is het bij mijn weten nooit stil.

  Door Jan10e • geplaatst op 2012-12-25 18:20:23
 • profile image comment

  Heel apart, zo stil op straat. Zulke momenten moet je eigenlijk koesteren

  Door corriedewinter • geplaatst op 2012-12-19 22:35:57
 • profile image comment

  Gelukkig hadden jullie nog wel tijd over om nog naar Munnar te gaan. Lijkt me een heel onwerkelijke ervaring. En idd ook éen van de eerste dingen die bij mij opkwam tijdens het lezen was: wat en waar eet je dan in zo'n situatie...

  Door abytravel • geplaatst op 2012-12-17 11:42:24
 • profile image comment

  Dat lijkt me een erg onwerkelijke ervaring in zo'n druk land. Goed beschreven en leuk dat je die drukte, die jij zo overheerlijk vindt, juist nodig hebt om effectief te kunnen reizen!

  Door Gidi • geplaatst op 2012-12-16 23:45:23
 • profile image comment

  Lijkt mij heel bijzonder om mee te maken, India zonder getoeter, zonder drukte. Kan het me bijna niet voorstellen. Konden jullie wel ergens eten ? Ik heb nog een blogje in de pijplijn, ook over een nationale staking......... .......in Belgie.

  Door doppie • geplaatst op 2012-12-16 22:02:32
 • profile image comment

  wel heel bijzonder om India zo meegemaakt te hebben!

  Door jeannette • geplaatst op 2012-12-15 22:47:06

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.