India Artikelen & Blogs

Strandvakanties

Top 10 duurste en goedkoopste stranden ter wereld

Gepubliceerd: 30 jun 2018 | Strandvakanties 0
Wij zijn GEK op stranden. Maar onze strandvakantieplannen willen nog weleens, uh, stranden door de kosten. Vandaar: ’s werelds duurste én goedkoopste stranden.


Hoeveel heb jij over voor een stranddagje? (Foto: Mason Jones, Unsplash)

De duurste stranden

Wij hadden eigenlijk verwacht dat we de wereldberoemde stranden van de Seychellen, Mauritius, de Malediven en Bora Bora (Frans-Polynesië) bovenaan deze lijst zouden aantreffen. Maar het iets onbekendere eiland Nieuw-Caledonië, dat officieel bij Frankrijk hoort, strijkt met de twijfelachtige eer. Een dagje zwemmen, snorkelen en zonnebaden op Anse Vata kost om precies te zijn € 78,57 per persoon. Ook op stranden in Europa kunnen de kosten voor een stranddagje al gauw de spuigaten uit lopen. Zo betaal je op Finale Ligure in het Italiaanse Ligurië € 76,59 per persoon. Het strand Yonaha Maehama in de Zuid-Japanse archipel Okinawa maakt de top drie compleet, met een totale stranddagprijs van € 70,32 per persoon. 


's Werelds duurste stranden (Tabel: © TravelBird)

De goedkoopste stranden

De hele dag onder de pannen zijn voor een fractie van de prijs? Uit het onderzoek komen drie landen naar voren met de perfecte combinatie tussen weelderige stranden én betaalbare diensten: Vietnam, India en Egypte.


's Werelds goedkoopste stranden (Tabel: © TravelBird)

Het onderzoek

Het onderzoek naar ’s werelds duurste en goedkoopste stranden werd uitgevoerd door online reisorganisatie TravelBird. Hiervoor nam men driehonderd kustplaatsen in meer dan negentig landen onder de loep. De totale kosten voor een stranddagje kwamen tot stand door de prijzen van (naar eigen zeggen) ‘essentiële factoren’ bij elkaar op te tellen: de prijzen van een fles zonnecrème (200 ml), fles water (500 ml), biertje (33 cl) ijsje en lunch (incl. drankje en dessert). Daarnaast keek men naar de toegangsprijs en kosten voor een ligbedje, samengevat als faciliteiten. 

Het onderzoek is natuurlijk niet helemaal volledig. Zo bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft en liggen er (gelukkig) nog tienduizenden stranden in minder voor de hand liggende landen te wachten op verkenning. Lees daarom ook het Columbus-artikel: 5 landen met onverwacht mooie stranden. En zorg dat je Columbus Travel-editie 76 in huis haalt, die volledig over ‘s werelds mooiste stranden zal gaan.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer India artikelen

Wildlife: 5 onontdekte plekken om tijgers te spotten

Van het oorspronkelijke leefgebied van de tijger is nog maar 7 procent (!) over. Steeds meer mensen gaan naar een steeds kleiner gebied om het dier in het wild te spotten, maar op deze 5 plaatsen kun jij voor een unieke wildlife-ervaring gaan.

Van het oorspronkelijke leefgebied van de tijger is nog maar 7 procent (!) over. Steeds meer mensen gaan naar een steeds kleiner gebied om het dier in...

Reis meer, betaal minder: de goedkoopste landen

Goedkoop reizen, wie wil het niet? Of je nu veel te besteden hebt of niet, het is fijn om te weten waar je direct naartoe kunt gaan zonder maanden te hoeven sparen. We hebben de goedkoopste landen voor je uitgezocht!

Goedkoop reizen, wie wil het niet? Of je nu veel te besteden hebt of niet, het is fijn om te weten waar je direct naartoe kunt gaan zonder maanden te...

Dalai Lama’s tolk: 4 must-see boeddhistische spots

Als de Dalai Lama in september in Nederland is voor lezingen, zal hij worden vergezeld door Thupten Jinpa, zijn tolk en de auteur van de bestseller ‘Compassie voor beginners’. Tijdens een Skype-gesprek deelde Jinpa met ons alvast zijn favoriete boeddhistische reisbestemmingen. 

Als de Dalai Lama in september in Nederland is voor lezingen, zal hij worden vergezeld door Thupten Jinpa, zijn tolk en de auteur van de bestseller ‘C...