Rustavi foto's & tips

'522533' door Graaf '522533' door Graaf

GeorgiëRustavi

GeorgiëRustavi

Lust je nog worst?

Graaf

Een traditionele snack die je overal in Georgië tegenkomt. Het allereerste wat je denkt als je dit ziet, is dat het worstjes zijn, maar het is een iets zoete vegetarische snack. Het bestaat uit noten met een jasje van wijn, honing en bloem. De noten worden aan een draad geregen en dan worden ze in de vloeibare siroop gedoopt (net als kaarsenbereiding) en gedroogd.

'191271' door g.a.m.vanputten '191271' door g.a.m.vanputten

GeorgiëRustavi

GeorgiëRustavi

Drie landen punt

g.a.m.vanputten

Hoog in de bergen uitzicht op het drie landenpunt: Georgië-Azerbeidzjan-Armenië.

'562054' door jeannette '562054' door jeannette

GeorgiëRustavi

GeorgiëRustavi

Heerlijk brood

jeannette

Onderweg zie je overal langs de weg vrouwen brood bakken in een ronde ton. Onze chauffeur koopt wat voor ons want dit moeten we proeven. Niks lekkerder dan dit vers gebakken brood!

'1099703' door Graaf '1099703' door Graaf

GeorgiëRustavi

GeorgiëRustavi

Klooster gerenoveerd

Graaf

In het zuiden van Georgië, vlakbij de grens met Azerbeidzjan ligt tegen de berg aan het David Gareja klooster. Dit klooster stamt uit de 4de eeuw en is de afgelopen jaren gerestaureerd. Er wordt nu ook gebruik gemaakt van zonne-energie. David Gareja, een weldoener ligt begraven in de grotkerk waarin prachtige fresco's en muurschilderingen zitten. Als je naar boven loopt sta je op de grens, hier is nog een klein kapelletje.

'845068' door Graaf '845068' door Graaf

GeorgiëRustavi

GeorgiëRustavi

Retraite

Graaf

Na een bezoek aan het David Gareja klooster uit de 6de eeuw, kun je nog naar boven lopen, naar een retraite waar monniken zich konden terugtrekken. Je kunt hier nog een prachtige wandeling via smalle paadjes de berg op maken naar het Udabno klooster, met prachtige oude fresco’s, het is wel een pittige wandeling van ca 2 uur, maar wel met mooie uitzichten vanaf de grens met Azerbeidzjan.