Cordilleras malaria

Is er malaria in Cordilleras en wat zijn de malaria gebieden Cordilleras? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Cordilleras, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Cordilleras. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Cordilleras verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Cordilleras om te zien of jouw Cordilleras reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Cordilleras is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Cordilleras

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Cordilleras.  

Informatie over Cordilleras

Beste foto's & tips van Cordilleras

'538975' door Mariel75 '538975' door Mariel75

FilipijnenCordilleras

FilipijnenCordilleras

Hanging coffins

Mariel75

Het plaatsje Bontoc op Luzon, Filipijnen is bekend vanwege een bizar ritueel: mensen die ouder worden dan 100, worden in een kist geplaatst en aan de rotsen gehangen. Het plaatsen gebeurt door de begrafenisondernemer die hiervoor op de stoel gehesen wordt. Vanuit het plaatsje kunnen de rotsen me een gids worden bezocht. Die gids is handig, aangezien de rotsen diep in het bos liggen.

Laat kaart zien