Chocolate Hills foto's & tips

'484752' door RobHoekstra '484752' door RobHoekstra

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Bohol hills

RobHoekstra

Bij een bezoek aan het eiland Bohol mag je een dagtrip naar de chocolate hills zeker niet overslaan. Hier zijn de heuvels echter nog niet van chocolade omdat we er in het natte voorjaar waren. Kom je echter later in het jaar dan veranderen de heuvels van groen in bruin door het verdrogen van het gras. Dus voor nu gewoon de Bohol hills.

'526200' door RobHoekstra '526200' door RobHoekstra

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Bohol breedbeeld

RobHoekstra

Waarschijnlijk Bohols bekendste landschap is die van de zogenaamde Chocolate hills. Je ziet ze hier op de foto alleen als non chocolate. In de winter als het gras dood en bruin is lijken ze inderdaad op chocolade heuveltjes. Het is een bijzonder landschap en nooit heel ver van de kust gelegen.

'446945' door Soraya '446945' door Soraya

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Chocolate Hills, Boho

Soraya

Op het eiland Bohol tref je dit bijzondere landschap met 1.268 kegelvormige heuvels. In het droge seizoen kleuren ze bruin, vandaar de naam. Ik was er in het droge seizoen dus ze hoorden eigenlijk bruin te zijn, echter het regenseizoen had wat langer aangehouden... Desondanks, een bijzondere omgeving! Foto graag even vergroten.

'545664' door marcvankessel '545664' door marcvankessel

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Tears of a giant

marcvankessel

De Chocolate Hills op het eiland Bohol zijn een apart geologisch verschijnsel. Het zijn kalkstenen kegelvormige heuvels die bedekt zijn met gras. In het droge seizoen steekt het bruine gras af tegen het onderliggende oerwoud. Vandaar de naam Chocolate Hills. Een veel leukere uitleg is die van de plaatselijke legende. Deze legende vertelt het verhaal van de reus Arogo die verliefd was op het mensenmeisje Aloya. Toen Aloya stierf moest de reus dagen lang huilen en uit zijn tranen ontstonden de heuvels.

'488493' door GCoomans '488493' door GCoomans

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Man Made Forest

GCoomans

Op een scootertje de omgeving van Bohol verkennen. Onderweg naar de Chocolate hills kwamen we dit schitterende bos tegen. Op de kaart gelezen dat we er langs zouden komen en oh wat wat het daar even lekker om te pauzeren! Even uit de zon en genieten van het gratis uitzicht van deze prachtig hoge en groene "mannen".