Bantanyan eiland malaria

Is er malaria in Bantanyan eiland en wat zijn de malaria gebieden Bantanyan eiland? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Bantanyan eiland, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Bantanyan eiland. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Bantanyan eiland verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Bantanyan eiland om te zien of jouw Bantanyan eiland reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Bantanyan eiland is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Bantanyan eiland

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Bantanyan eiland.  

Informatie over Bantanyan eiland

Beste foto's & tips van Bantanyan eiland

'1091009' door ingrover '1091009' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Nog 3 weken....

ingrover

Ik ben aan het aftellen,over 3 weken vertrek ik voor de 2e x naar de Filipijnen! afgelopen februari ben ik er geweest met familie,dat is me zo goed bevallen dat ik terugga. Deze x als solo reiziger Ik ga eilandhoppen in de Visayas maar wel de plekken waar ik vorig jaar niet ben geweest. Deze foto is genomen op Virgin island bij Bantayan....helemaal in het noorden van Cebu. Je kunt hier komen door op Bantayan met een local mee te gaan op zn pumpboat. Dit was een geweldige ervaring,de natuur was niet alleen prachtig maar de local had zn kids ook meegenomen....

'1091458' door ingrover '1091458' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Kleine bootsman

ingrover

Op Bantayan willen we met een pumpboat naar de omringende eilandjes.Via de hotel eigenaar word dit geregeld...Dit is een privé trip,de kosten zijn 1000 peso(ong 16 euro)voor zolang als wij willen gaan. We worden met een tricycle naar een piepklein vissersdorpje gebracht.Een local neemt ons mee op zn pumpboat. het leukste is dat ook zn zoon en dochter meegaan. De zoon blijkt een uitstekende hulp en bootsman te zijn! Hij geniet er zichtbaar van...het is nu al duidelijk dat hij zn geld later ook op deze manier zal gaan verdienen. Als we een paar uur verblijven op Virgin Island zien we de kids zwemmen en lol maken...Gelukkig hebben zij t ook reuze naar hun zin.Maar eenmaal terug op de boot is de zoon weer serieus met zn taak bezig...de boot los maken en wegvaren.

'1090039' door ingrover '1090039' door ingrover

FilipijnenBantanyan eiland

FilipijnenBantanyan eiland

Zonsondergang op het.

ingrover

Bantayan is een klein eilandje in de Visaya's! Nog niet overladen met toeristen. Bantayan hoort bij Cebu(het hoofdeiland)en het ligt helemaal links net boven het langwerpige eiland Cebu. Om hier te komen moet je vanuit Cebu city naar de nothern busterminal gaan in Mandaue(met de taxi of een tricycle).Vanuit daar is t nog zo'n 4 uur per bus naar Hagnaya Port.Daar neem je de boot(duurt zo'n 30min).... Santa Fé is de meest bekende(toeristische) plek van het eiland.Er zijn hier wat hotelletjes en hostels te vinden en ook een plein met allerlei eettentjes en karaokebars. Het ligt echter ook vlakbij het strand. Je moet hier niet zijn om te snorkelen. Dan kun je beter met de boot naar de nabijgelegen eilandjes gaan! Wel kun je hier genieten van een fraaie zonsondergang met een hapje en een drankje in een leuke strandtent!

Laat kaart zien