Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hongkong image

Hongkong, meer dan wolkenkrabbers!

Hongkong
China
Marjoleinoudejans

Hongkong, meer dan wolkenkrabbers!

Vroeg in de ochtend zijn we geland op Hongkong airport, en we nemen de bus richting hotel. Lopend vanaf de halte is het al volop genieten van de Aziatische sfeer… de drukte, de fantastische etensgeuren en kleurrijke marktjes. Wat vanaf minuut 1 opvalt, is dat de inwoners van Hong Kong bijzonder vriendelijk en hulpvaardig zijn. Enigszins verdwaald lopen wij rond, maar gelijk staat er iemand klaar om ons de goede weg te wijzen.

De kamer kunnen wij nog niet in, dus er is gelijk een goed excuus om de locale keuken te gaan uitproberen! Het hotel ligt in een weinig toeristische buurt. In het dim sum restaurant wat wij op goed geluk binnen lopen, wordt dan ook even vreemd opgekeken. Maar met hand- en voetgebaren weten we een bestelling te plaatsen en al snel worden de stoommandjes vol dimsums op tafel gezet. Toen bleken de hand- en voetgebaren toch nog wel wat oefening te kunnen gebruiken, want voor ons uitgestald ligt onder andere koeienmaag en varkensoor! Maar alles proeven is het motto… en ach, het viel mee!

Met een gevulde maag, gaat het Hong Kong avontuur verder. Te beginnen met Lantau Island, wat bekend staat om het Po Lin Monastery en de bronzen Tian Tan Buddha. Je bereikt deze bezienswaardigheden met een kabelbaan vanaf Tung Chung. Het is helaas wel een flinke touristtrap, want je komt uit in een enorm commercieel ‘Chinees dorp’ met Starbucks en meer van dat… Maar het uitzicht vanuit de kabelbaan (gondel met glazen bodem!) is echt schitterend.

Vanaf Lantau Island nemen we vervolgens de boot naar het eiland Cheung Chai Wan: een compleet willekeurige, maar zeer goede keuze! Hier blijkt net die dag een groot festival ter ere van Buddha te zijn. Het hele eiland is uitgelopen, er wordt gefeest, gegeten en gedronken. Uiteraard ontbreekt de traditionele drakendans niet. Om te eten schuiven we aan bij lokalen, die ons volledig uithoren over Nederland en onze reis.

De volgende dag gaat de reis naar de Peak, het hoogste punt van Hongkong, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de baai en havens. De rest van de dag slenteren we over Hong Kong Island en ook de volgende dag verkennen we deze kant van Hongkong met smalle steile straten, grote hoevelheden roltrappen, tempels, antiekmarktjes en winkels. Hongkong Island is de thuishaven voor de meeste expats en doet meer westers aan dan Kowloon (wat de typisch Chinese sfeer heeft), een oude vrouw in pyjamabroek slobbert een kommetje noodles weg, terwijl een jonge vrouw gekleed in Prada zit naar het nieuwste trendy restaurant snelt.

De laatste dag nemen we de metro naar halte Diamond Hill (wat ook een enorm shopping mall blijkt te zijn), voor een bezoek aan de Nan Lian Garden en het Chi Lin Nunnery. De prachtig aangelegde tuinen liggen ingeklemd tussen 2 snelwegen en wolkenkrabbers. Toch heerst er een serene rust. Via een brug bereik je de schitterende houten Chi Lin Nunnery.
Daarna is het haasten naar de luchthaven voor het volgende gedeelte van de reis: Vietnam!

Foto's

6aab7.jpg
6aab7.jpg
Marjoleinoudejans
c663e.jpg
c663e.jpg
Marjoleinoudejans
c663e.jpg
c663e.jpg
Marjoleinoudejans
3fff4.jpg
3fff4.jpg
Marjoleinoudejans
3fff4.jpg
3fff4.jpg
Marjoleinoudejans