Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hongkong image

Hongkong

Hongkong
China
Francoise

Business Class

Reizen anno 2013 is zo verkeerd nog niet: we googlen wat, plukken een bestemming naar keuze van het net, lezen wat tips en meningen van andere reizigers, boeken, betalen en we kunnen weg. Als je dan ook nog het geluk hebt om per business class te mogen vliegen voor je werk (want je moet toch uitgerust op kantoor, waar ook ter wereld, verschijnen) is het plaatje helemaal compleet.

Voor mijj begon de zoveelste reis voor mijn werk naar Azie weer op Schiphol. Bij de gate aangekomen stond de blauwe Boeing van KLM mij al blinked op te wachten. De lange rij medepassagiers voorbij lopend mocht ik via de aparte business class ingang door de controle. Nog even de crew voor de check voorlaten, je hebt baas boven baas, en ik kon aan boord.
Schoenen uit, tijdschriften organiseren in het vak voor me en dan heerlijk onderuit zakken met een verse jus d'orange. Even checken welke films er draaien, een vriendelijk woordje wisselen met de stewardess en de gezagvoerder die een rondje maakt, en dan wegduiken in mijn boek met een bakje nootjes. Laat die 12 uur naar Hong Kong maar beginnen!

Het eten wordt opgediend; gang voor gang uitgeserveerd op keurig servies met echt bestek naar een ontwerp van nog een nationale trots; ontwerper Marcel Wanders. Oh, en had ik al gezegd dat het menu is bedacht in samenwerking met Sergio Hermans? Nee, het zal ons aan niets ontbreken!

Na wat proberen staat de stoel in een comfortabele slaapstand en langzaam zakken mijn ogen dicht. Hoor ik de stewardess nog een slaapliedje neurieen, of verbeeld ik me dat? Nou ja, het had gekund...

Vlak voor het ontbijt opgediend wordt schrik ik wakker. Geniet weer van een goed begin van de dag, vul de nodige grens documenten in, lees nog wat en doe dan mijn riem vast ter voorbereiding op de landing.

De 12 uren zijn weer omgevlogen, dankzij de prima service van onze nationale luchtvaartmaatschappij.
Ik wil jullie nog even bedanken voor weer een mooi delfts blauw huisje, en ik kom er graag over een week nog eentje ophalen als ik weer incheck voor de terug reis!