Populair tijgerfimpje is niet wat het lijkt. Laat je niet foppen image
Aniyar46

Populair tijgerfimpje is niet wat het lijkt. Laat je niet foppen

De afgelopen weken circuleerde een filmpje op social media van tijgers die een drone uit de lucht slaan. Het werd vaak bekeken. Maar hoe spannend de beelden ook zijn, het laat een belangrijk detail onbelicht... ITV News bracht de waarheid aan het licht.



Deze tijger leeft in een beschermd wildpark, zoals het hoort (Foto: Reisreporter hbplaatjes)



Als je dat nog niet gedaan hebt, bekijk dan eerst het onderstaande filmpje in kwestie. Wat je ziet zijn tijgers die de drone-camera achterna zitten. Als één van de dieren erin slaagt om het apparaat naar de grond te werken behandelen ze het als een levensechte prooi. Tot dat de drone begint te roken.



De waarheid achter het tijgerfilmpje



Hoewel de meeste kijkers geen aandacht schonken aan de omgeving viel het wetenschapsjournalist John R. Platt meteen op: dit park is het Chinese Harbin Siberian Tiger Park, een tijger farm. Op zich is dit niet illegaal, ware het niet dat het park zich neerlegt op het verhandelen van tijgerbotten, -vlees, -huiden en zelfs een tijgerwijnsoort genaamd 'bone wine'. Dit terwijl de Chinese overheid in 1993 een verbod invoerde op producten die afkomstig zijn van tamme én wilde tijgers. 



Al eerder werd geconstateerd dat de tijgers in dit park extreem veel overgewicht hebben en dat ze ongezond uitzien. Bovendien is het onnatuurlijk voor de dieren om in zo'n grote groep te leven. In het wild zijn ze namelijk solitair. De drone was één van de manieren waarop het park de tijgers in beweging wilde krijgen. Hun natuurlijke insticten zijn gelukkig nog aanwezig, getuige het uit de lucht slaan van de drone. 



'Dit filmpje is niet schattig of grappig. Deze tijgers zijn ziek', vertelde Will Travers, voorzitter van the Born Free Foundation aan Metro.co.uk