Anhui foto's & tips

'486173' door jamievanommering '486173' door jamievanommering

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Mystiek

jamievanommering

Een van de meest bijzondere gebergtes in China is Huang Shan, wat Yellow Mountains betekent. Door haar schoonheid is het al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars. Dit gebergte ligt in de provincie Anhui en je kunt er prachtig wandelen. Het gebied is niet super bekend onder de Westerse toerist; de Chinese toerist gaat hier echter (terecht!) graag naar toe. Verwacht dus niet dat je alleen kunt genieten van dit natuur spektakel, maar het is toch zeker de moeite waard om te bekijken! Wij vonden het adembenemend mooi...

'405368' door Dragonfly '405368' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Passiflora

Dragonfly

Ik heb heel veel tijd voor deze bloemen doorgebracht. Vroeger had ik ze op mijn vensterbank. Mijn moeder vond dat ik ze weg moest doen omdat ze ongeluk en dood zouden brengen. De passiflora die ik in het Karstgebergte ontdekte was veel groter en ik wilde er perse een met een vliegende bij er op maken. Volgens mij werd al dat oefenen in geduld ruimschoots beloond. Ik heb nog steeds niets met dat bijgeloof; ze zijn prachtig!

'261055' door LPtje '261055' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Kijken

LPtje

In het ???? - ???? "Mei Shi Ren Jia" Restaurant kan je heerlijk eten) zie ook mijn tip. Elke dag staat deze tafelbediende een uurtje naar alle touristen in de drukke straat van het oude Tunxi te kijken naar alle mensen die voorbij komen. Vanuit het tegenover gelegen Youth Hostel maak ik deze foto nadat ze eerst drie kwartier uit het raam naar beneden heeft gekeken. Waarschijnlijk werd ze nu geroepen om een privétafel te verzorgen. Dat kan namelijk ook in dit leuke en aparte restaurant.

'397246' door Dragonfly '397246' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Mooiste bergen van...

Dragonfly

Huangshan, de Heilige gele bergen... Volgens velen zijn dit de mooiste bergen van China. De vaak in nevel gehulde bergen vormen een fraai landschap. Huangshan bestaat voornamelijk uit grijze granieten bergen, begroeid met groene dennen. Het is een druk bezocht gebied, met name Chinezen gaan graag op groepsreis naar deze mooie natuur. Vooral de kabelbaan is zeer druk bezocht. Wanneer je boven komt wordt het al iets rustiger. Vanaf het uitzichtpunt geniet je van een spectaculair zicht over de bergen. Soms kom je boven de wolken uit. Deze Chinese bergen zijn bereikbaar met de nachttrein van Shanghai naar Tunxi. Vanaf Tunxi is het nog ongeveer 1 uur reizen. ( bron nature scanner)

'263765' door LPtje '263765' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Typisch Aziatisch

LPtje

Een typisch aziatische zit is dit. Gehurkt op de achterkant van de hielen zitten. Deze foto is gemaakt in Tunxi voor een oude theewinkel.

'407734' door Dragonfly '407734' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Bloemenmeisje

Dragonfly

Het dochtertje van de eigenaresse van het hotel in het Kartsgebergte was een peuter toen wij haar voor het eerst zagen. Aanvankelijk heel verlegen. Totdat haar moeder een bloemenkrans voor haar maakte. Vol trots kwam ze hem laten zien en natuurlijk moesten we haar even op de foto zetten.

'548875' door Dragonfly '548875' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Dragers van de Gele..

Dragonfly

De dragers in de gele bergen brengen niet alleen spullen omhoog. Als je wilt, helpen ze ook gestrande toeristen naar beneden. Ik ben op weg naar beneden meerdere keren blijven staan, waarbij de dragers met speciale stoelen mij wilden laten instappen. Ik wilde persé het eindpunt halen, dus sloeg ik dit meerdere keren af. ..... Ik ging uiteindelijk bijna 'kruipend' de bus in. Maar heb het wel gehaald.

'408274' door Dragonfly '408274' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Touwbrug

Dragonfly

Deze foto is gemaakt tussen twee bergen in, in het Karstgebergte. De touwbrug was onderdeel van de vlindertuin, waar geen vlinders waren vreemd genoeg.

'407851' door Dragonfly '407851' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Passiflora 2

Dragonfly

Ik maakte er natuurlijk meer. Ook al is het onderwerp hetzelfde, ik zet ook deze er toch nog op. Ik vond de scherpte van de bloem en de bij erg mooi. Dus Passiebloem in de herhaling.

'407192' door LPtje '407192' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Sacherijnig

LPtje

Sacherijnig kijkt deze libelle wel in de camera. Wel poseren maar geen "Cheese" zeggen. Geen vrolijk gebaar terwijl hij in een schitterende omgeving rondvliegt. Deze kijk Sjagerijnig, Chagerijnig of Sacherijnig in het karstgebergte.

'293876' door marjatravel13 '293876' door marjatravel13

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Meisje op...sjamanenf

marjatravel13

In allerlei dorpjes in oost Tibet,vinden jaarlijks de sjamanenfestivals plaats.Deze dans was heel bijzonder en kleurrijk,demeisjes liepen heel devoot en geconcentreerd,met de katas in hun handen ,dit zijn de witte sjaals die ze bij de kloosters aanbieden.De prachtige bloedkoralen die ze dragen maken het beeld compleet.

'268312' door LPtje '268312' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Geeuw

LPtje

De hele dag zitten de oude mannen van Sushou te kijken naar de voorbij komende touristen en bruidsparen. Het begint al vroeg in de morgen als de zon net op is. Heerlijk relaxed. Kopje thee en dan een geeuw. Gapen kan behoorlijk aanstekelijk zijn. Zien gapen, of erover lezen, doet een aanzienlijk deel (ongeveer de helft) van de mensen onbedwingbaar gapen. Ben benieuwd hoeveel RR gapen bij het zien van deze foto.

'397276' door Dragonfly '397276' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Dragers gele bergen

Dragonfly

De gele bergen zijn te bereiken via een kabelbaan die overigens erg prijzig is. Wij besloten terug de 7 km trap te gaan lopen. Nou, dat hebben we geweten. Aanvankelijk gaat dat nog fluitend, maar na 4 km gaan je knieën en kniebanden heel erg pijn doen. We werden continu aangesproken door dragers , die ons wel wilde dragen naar beneden. Wij hebben uiteindelijk de hele rit naar beneden gelopen. De bus terug was mijn beste vriend daarna....

'408513' door Dragonfly '408513' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Boomkikker

Dragonfly

Of dit echt een boomkikker is weet ik niet. Hij zat wel in een boom toen ik hem zag en was ook zeker niet van plan zijn plekje op te geven. Ik kon hem van dichtbij fotograferen.

'408713' door Dragonfly '408713' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Rivier de Li

Dragonfly

De rivier de Li, die door het Karstgebergte stroomt. Heeft vele bezoekers, die graag een middagje op het water vertoeven. Dat kan op een vlot zoals op de foto zichtbaar is.

'327138' door LPtje '327138' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Pauze

LPtje

In het kader van het maandthema. Met de handkar werken deze mensen aan de weg. Als het even pauze is zetten ze de handkar even in de ruststand en roken een sigaretje. Handig zo'n handkar het is in een handomdraai zo een luxe zetel.

'408356' door Dragonfly '408356' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Boer zoekt vrouw

Dragonfly

Het allerleukste is altijd om foto's te maken van mensen die het niet in de gaten hebben; gewoon omdat je ze dan in hun meest natuurlijke doen en laten kan portretteren. Op deze boerderij voelde we ons wel een beetje een indringer. Blijkbaar maakt de gemeenschap hier, daar niet zo'n probleem van. We konden gewoon overal rondkijken. Een klein dorpje in het Kartsgebergte met Ming architectuur.

'260295' door LPtje '260295' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Huang Shan

LPtje

Af en toe was de zware bewolking heel even weg. In het kader van vergezichten plaats ik deze foto. Deze is genomen van één van de vele toppen van het gele gebergte. In de verte de contouren van een dorpje dat midden in dit prachtige gebergte in het dal ligt.

'397652' door Dragonfly '397652' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Zware last omhoog

Dragonfly

Zo zwaar als wij het hadden met de zware tocht naar beneden, Nog veel zwaarder is het voor de dragers die levensmiddelen naar boven sjouwen. Bepakt en bezakt lopen ze 7 km trappen in een gestaag tempo met een zware last evenwichtig verdeeld over beiden schouder. Deze man had maar een zak, maar toch... Dit dwingt echt respect af!

'269245' door LPtje '269245' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Kijken

LPtje

Tegen de avond nemen de bewoners van Suzhou nog even de dag door op de brug. Kijken wie er is om de conversatie aan te gaan. Heerlijk relaxed handen op de rug.

'407963' door Dragonfly '407963' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Moeder en kind

Dragonfly

Dit peuter plaatste ik laatst met een bloemenkrans. Zij is het dochtertje van de hotel eigenaresse waar we verbleven in het Kartsgebergte. Hier is ze dus nog een keer samen voor de deur met haar moeder. Dezxe keer wel lachend ;-)

'406091' door Dragonfly '406091' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Rednecked keelback...

Dragonfly

Dit is een heel klein slangetje die wij ontdekte op zoek naar insecten in het Karstgebergte. Het kostte ontzettend veel moeite het te fotograferen, aangezien we niet wisten of hij giftig was en of hij zou bijten als we te dichtbij kwamen.Inmiddels ben ik er achter welke het is: zie titel. De slang eet kikkers en visjes en kan zo'n 90 cm groot worden. Het gif is voor ons niet ernstig.

'376793' door LPtje '376793' door LPtje

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Handhaver

LPtje

Nederland is op het ogenblik helemaal in de ban van handhaven. Waarschijnlijk zijn we er, als staat ,de afgelopen decennia niet in geslaagd om de wet en regelgeving naar behoren te handhaven. De straffen voor het minder goed opvolgen van deze regels worden strakker aangetrokken. De afgelopen jaren hebben we de handhavers weg bezuinigd om ze nu weer in te voeren. Meer blauw op straat, meer fraude-inspecteurs, meer controleurs. Nog even en iedereen loopt met zo'n mooie pet want deze past ons allemaal. Maar wie controleert de controleurs, wie handhaaft de handhavers en wie inspecteert de inspecteur. Deze handhaver is waarschijnlijk al met pensioen, als het geld van dit pensioen er nog is. Waarschijnlijk wel want er is een pensioenfonds dat in dit jaar 143 miljard euro heeft terug gevonden of was dit nooit zoek geweest.

'263993' door Dragonfly '263993' door Dragonfly

ChinaAnhui

ChinaAnhui

Traditioneel trouwen'

Dragonfly

In China kan een vrouw wel 6 jurken hebben voor haar bruiloft. Deze dame had zich net gekleed in een prachtige kimono. Voor de foto sloeg zij even haar ogen neer.