Zuid Cambodja en de kust vaccinatie

Ga je op reis naar Zuid Cambodja en de kust, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Zuid Cambodja en de kust. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Zuid Cambodja en de kust en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Zuid Cambodja en de kust kan namelijk van gebied tot gebied in Zuid Cambodja en de kust verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Zuid Cambodja en de kust nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Zuid Cambodja en de kust.  

Informatie over Zuid Cambodja en de kust

Beste foto's & tips van Zuid Cambodja en de kust

'448760' door JaccoenLaurie '448760' door JaccoenLaurie

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Bliksemenergie!

JaccoenLaurie

Hoe gaaf zou het zijn om energie uit bliksem te kunnen gebruiken? Het is gebleken dat één inslag genoeg energie bevat om een huishouden een maand lang van alle benodigde energie te voorzien, namelijk meer dan 5 miljard joule. Onderzoekers zeggen dat het met de nodige investeringen in principe mogelijk is, maar dat het lastig is om te voorspellen waar bliksem inslaat. Dat maakt het minder ideaal, maar er zijn ook plaatsen in de wereld waar bliksem wel vaak op dezelfde plek inslaat. Een zo’n plaats is het grootste meer in Zuid-Amerika, het Maracaibo meer. De plaats van de eeuwige bliksemstorm. Het bliksemt hier 260 dagen per jaar ten minste 10 uur per dag. Gemiddeld slaat de bliksem hier elk jaar 1,2 miljoen keer in. Een klein rekensommetje geeft dat hier heel erg veel potentiële duurzame energie in verborgen zit. Misschien is het mogelijk om deze energie op te vangen en vervolgens te vervoeren naar andere plaatsen. Dat zou (een deel van) de wereld een stuk duurzamer maken. De foto en het idee zijn ontstaan in Cambodja, op het eiland Koh Rong Samloem. Opzoek naar de zonsopkomst werden we hier verrast door een indrukwekkende bliksemstorm.

'460654' door JaccoenLaurie '460654' door JaccoenLaurie

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Zonsopkomst aan zee

JaccoenLaurie

5 uur opstaan, meestal doen we dat niet zo graag en zijn we meer van het uitslapen. Maar als je alleen maar de deur open hoeft te doen op een zonsopkomst als deze te zien, dan is de keuze snel gemaakt! We sliepen in een hut pal op het strand van Saracen Bay op het eiland Koh Rong Samloem.

'460238' door tjo '460238' door tjo

CambodjaZuid Cambodja en de kust

CambodjaZuid Cambodja en de kust

Jongen met lotusbloem

tjo

Deze jongen keek gebiologeerd naar zijn lotusbloem. Toen in door de knieën ging om de foto op zijn ooghoogte te maken keek hij mij aan. Er viel een prachtig licht op zijn achterhoofd hetgeen de foto een mystieke uitstraling geeft. Gefotografeerd bij het tempelcomplex naast de killing cave van Phnom Sampeau.

Laat kaart zien