Battambang

Authentiek stukje Cambodja (boottocht)

Battambang is gelegen in Noord-west Cambodja, niet ver van de Thaise grens. Er is niet zo heel veel te zien in het stadje, maar wordt regelmatig als startpunt gebruikt voor reizigers die vanuit Thailand komen. Je kan ervoor kiezen om over de weg naar Phnom Phen of Siem Reap te gaan. Met de bus naar Siem Reap duurt ongeveer 4 uur.

Maar wil je een stukje ongerept authentiek Cambodja zien, met veel verschillende soorten woningen en vriendelijk lachende mensen, dan kan ik je de boottocht van Battambang naar Siem Reap dik en dwars aanraden. De tocht gaat over de Sangker rivier en het welbekende Tonle Sap meer. Onderweg kom je een diversiteit aan woningen/gebouwen tegen. Zo zie je een vervallen woning op palen naast een wat "mooiere" moskee. En vanuit de verte zie je prachtig gekleurde tempels met de gouden versiersels blinkend in de zon.

De boot vertrekt tussen 07:00 en 07:30 vanuit het haventje in de stad. Kaartjes voor de boot kun je kopen bij je hotel of rechtstreeks bij het aanlegpunt van de boot. De boot heeft een beperkt aantal zitplaatsen, dus wil je de tocht niet mislopen, koop de kaartjes dan al een dag van te voren. Je vertrekt in de vroege ochtend waardoor je een prachtig zicht hebt op de ochtendrituelen van de bewoners. Zo zie je ze wassen en oa de was doen. Het eerste gedeelte gaat langs de diverse woningen op palen. Na ongeveer 4 a 5 uur (afhankelijk vd stand van het water) maak je een kleine break. Daarna vaar je verder richting het Tonle Sap meer en kom je steeds meer floatings villages tegen. Complete dorpen gebouwd op het water. Zelfs de kerk drijft!!

Vanaf het dak van de boot kun je prachtige foto's maken! Een tip, vergeet niet je telelens!! Zoals ik al schrijf is de tijdsduur van de tocht afhankelijk van de stand van het water. Ik heb er in totaal 9 uur over gedaan. Ik had wel een houten kont na deze 9 uur, maar dat was het dubbel en dwars waard! Dus een klein kussentje meenemen is geen overbodige luxe ;-) Aangekomen in Siem Reap staan er genoeg tuktuks klaar om je naar de stad te brengen. Natuurlijk kun je deze bootreis ook in tegenovergestelde richting doen.

Voor een kleine impressie van de boottocht heb ik een filmpje op youtube opgezocht.
[url="http://www.youtube.com/watch?v=UczbIjGPo44&feature=related" target="_blank"]The slowboat van Battambang naar Siem Reap[/url]
0
6

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
2073
Geplaatst op
07 aug 2012
Land
Bestemming
Categorie
Vervoer
Laat kaart zien
 

6 reactie(s) bij "Authentiek stukje Cambodja (boottocht)"

 • profile image comment

  Dit boottochtje staat nog op het programma!

  Door Bowral • geplaatst op 2012-08-14 10:47:31
 • profile image comment

  Mooie uitgebreide tip!

  Door jvanmoorsel • geplaatst op 2012-08-09 15:34:25
 • profile image comment

  Lijkt me prachtig!

  Door REvanSlooten • geplaatst op 2012-08-09 11:13:16
 • profile image comment

  Ja, de tocht is prachtig. Prima tip !

  Door hansdewildt • geplaatst op 2012-08-08 10:36:27
 • profile image comment

  Oeh, geweldig! Heerlijk om zo lang te varen door dit prachtige gebied en de tip voor een kussentje is dan wel handig :-) Mooi en uitgebreid beschreven en erg leuk dat je er een filmpje bij hebt gedaan!

  Door EvanderHel • geplaatst op 2012-08-07 22:21:41
 • profile image comment

  Wat leuk, daar heb ik net een foto van geplaatst. De tocht is prachtig!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2012-08-07 19:52:58

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.