Bhutan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Bhutan image

Hummertour

Bhutan
Azië
Kellybaetsen

Hummertour

Na Monument Valley hebben we een zeer lange rit gehad naar Arches National Park. Na 6 uur rijden kwamen we eindelijk in Moab aan. Daar verblijven we in een Lodge genaamd: Saloon. Kan er ook niets aan doen. Onze Engelse buren verblijven in ' jail' dus dan ben ik nog blij met de Saloon.

Eerst hebben we twee uur gehiked in een nabijgelegen National Park (Canyonlands). Erg mooi allemaal uiteraard. Na twee uur was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: onze Hummertour.

Wat een onwijs idiote ervaring was dat zeg! Niet normaal meer! Onze trekleader had ons niet geinformeerd en dat was volgens ons niet voor niets. Een grote adrenalinerit!

Ik had uiteraard de meest idiote plaats in de hummer. Aan de zijkant, helemaal vastgegordeld zodat ik bijna geen kant op kon (gelukkig maar).
De eerste 10 minuten hebben we alleen maar met mond open kunnen staren, ons bedenkend waar we in hemelsnaam aan begonnen waren. Na 10 minuten durfden we te vragen hoeveel hummers er waren omgevallen. Gelukkig kon onze chauffeur ons melden dat er maar een geval is geweest in 9 jaar.
De hummer ging echt letterlijk de bergen/heuvels op waar geen weg of pad was. Gewoon rijden met die hap. Vooruit of achteruit de berg op, het ging allemaal. We sjeesden langs smallen afgronden waar ik tientallen meters naar beneden kon kijken (ik wil nog niet dood). Mijn Australische reisgenoot schreeuwde heel hard: I need a drink!! Ondanks het feit dat ik geen druppel alcohol drink klonk mij dat ook niet slecht in de oren.

Halverwege was het tijd voor een pauze .
Daar kregen van twee hummers vol met Japanners een heuse show. Inmiddels hadden wij al door dat alles oke was en onze chauffeur echt wist wat hij deed. De chauffeur van de hummer vol japanners kwam vragen of we bang waren uitgevallen. Neeee, natuurlijk niet! Hij vroeg toen om onze camera's zodat hij foto's kon maken. Daarop ging onze chauffeur een stunt uithalen zodat de achterbanden van onze Hummer van de grond kwamen en we ongeveer op anderhalve wiel stonden.
Wij vonden het allemaal wel prima maar die Japanners waren echt hilarisch. Die gingen totaal over de rooie en schreeuwde naar de chauffeur: Watch out, Ohhhhhhhhh, look out, you see, take picture, take picture, take picture!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Echt te hilarisch voor woorden. We deden het bijna in ons broek van het lachen terwijl ik ondertussen zo'n twee meter boven de grond hing te bungelen aan de zijkant van onze Hummer.
Toen we weer veilig op de grond stonden bedankten de Jappen ons nog voor de show waarop wij hen weer bedankten voor hun show. Dat snapten ze alleen niet echt, haha.

Nadien hebben we nog een zonsondergang gezien (I love my new camera by the way) en was het tijd om weer terug te gaan. Wat hebben wij een lol gehad in die hummer. Echt een te idiote ervaring gewoon.

Kelly

Foto's

238e1.jpg
238e1.jpg
Kellybaetsen
83c9b.jpg
83c9b.jpg
Kellybaetsen