Bhutan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vrouwenparadijs in Himalaya

Gepubliceerd: 13 sep 2007 0
Als vrouw altijd al getrouwd willen zijn met twee mannen? Op naar de Himalaya! In de volgende aflevering van BBC’s ‘Tribe’ is te zien hoe Bruce Parry ervaringen opdoet bij de Layappen in Bhutan, die doen aan ‘veelmannerij’. Voor de verandering mogen de vrouwen hier meerdere mannen hebben, in plaats van andersom.
Presentator Bruce Parry trekt een maand lang naar Bhutan om zich te gedragen en te voelen als een echte Layap. Layap is een stam in de Himalaya op 4000 meter hoogte, die wordt afgesloten van de buitenwereld door heel erg veel sneeuw. Layappen zijn uitsluitend boeddhisten en houden er een wel zeer speciale vorm van trouwen op na: polyandrie, oftewel ‘veelmannerij’, waarbij één vrouw er twee mannen op na mag houden.
Tribe is dinsdag 18 september te bekijken op BBC 2.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Bhutan artikelen

7 plekken met te veel toeristen. Zo ontzie je ze

Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternatieven een beter idee.

Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge reg...

5 trektochten in Azië die je eens in je leven moet maken

Trek je wandelschoenen aan en treed buiten de gebaande paden in Azië. Columbus-hoofdredacteur Louise ten Have deelt vijf prachtwandelingen, van een pelgrimstocht langs 88 tempels in Japan tot de beklimming van de actieve vulkaan Gunung Agung op Bali.

Trek je wandelschoenen aan en treed buiten de gebaande paden in Azië. Columbus-hoofdredacteur Louise ten Have deelt vijf prachtwandelingen, van een pe...