Sunderbans NP vaccinatie

Ga je op reis naar Sunderbans NP, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Sunderbans NP. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Sunderbans NP en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Sunderbans NP kan namelijk van gebied tot gebied in Sunderbans NP verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Sunderbans NP nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Sunderbans NP.  

Informatie over Sunderbans NP

Beste foto's & tips van Sunderbans NP

'347870' door Giraffe '347870' door Giraffe

BangladeshSunderbans NP

BangladeshSunderbans NP

Henna baard

Giraffe

Ter ere van het offerfeest heeft deze moslim man zijn haren met henna geverfd. In Bangladesh zagen wij veel mannen die zichzelf op deze manier wat kleur hadden gegeven. Deze man was één van de 2 gidsen / bewakers die we meekregen tijdens onze trip in de Sunderbans. Tijdens uitstapjes per boot of te voet ging deze man, gewapend met een geweer, altijd met ons mee.

'350149' door Giraffe '350149' door Giraffe

BangladeshSunderbans NP

BangladeshSunderbans NP

Kingfisher in het...o

Giraffe

In de Sunderbans in Bangladesh leven naast de tijger (die vrijwel niet gespot wordt) ook aapjes, hertjes en heel veel verschillende vogels. De kingfisher, oftewel ijsvogel, komt er in 9 verschillende kleuren en formaten voor. Niet makkelijk om ze te fotograferen, omdat de kleine boot waarmee je door de kanalen vaart een forse dieselmotor heeft die af en toe aangaat. Deze bleef het beste zitten en is ook redelijk fors. Ik schat dat hij zo'n 30cm groot is. De exacte naam heb ik nog niet kunnen vinden.

'348858' door Giraffe '348858' door Giraffe

BangladeshSunderbans NP

BangladeshSunderbans NP

Water halen

Giraffe

De Sunderbans is een natuurgebied in het zuidwesten van Bangladesh. Als toerist kom je hier voornamelijk om op zoek te gaan naar de Bengaalse tijger. Als bewoner van Bangladesh is het net als de rest van het overbevolkte land een plek om te wonen. Dan doe je de gewone dagelijkse dingen, zoals je wassen en water halen in een kruik. En dan maar hopen dat je die tijger niet tegenkomt. Spijtig genoeg vinden lokale mensen nog steeds de dood, omdat ze een hongerige tijger tegenkomen bij hun dagelijkse bezigheden.

Laat kaart zien