Armenië stekker

Armenië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Armenië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Armenië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Armenië gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Armenië

'561173' door pkoelewijn '561173' door pkoelewijn

ArmeniëArarat

ArmeniëArarat

Klooster Khor Virap

Zicht op het klooster Khor Virap met op de achtergrond de in Turkije gelegen berg Ararat die zo'n 5000 meter hoog is. Op de voorgrond de wijnstruiken die er half mei nog een beetje zielig bijstaan.

'333304' door Fransvdg '333304' door Fransvdg

ArmeniëErevan

ArmeniëErevan

Zangkoor

Deze foto heb ik gemaakt in het Geghard klooster, niet zo ver van de hoofdstad Jerevan. De Armeniërs zijn er heel trots op dat ze het oudste Christelijke land in de wereld zijn, sinds 301 na Christus. Het verbaasde me dat je foto's mocht maken tijdens zo'n Armeens Apostolische dienst. Het gezang van deze dames klonk prachtig, mede dankzij de geweldige akoestiek in het kerkje.

'328634' door Fransvdg '328634' door Fransvdg

ArmeniëSevanmeer en omgeving

ArmeniëSevanmeer en omgeving

Oude breister

Ik heb al eens eerder iets verteld over de oude breisters op de begraafplaats van Noratus. Deze dame is een van hen. Jammer dat ik haar levensverhaal niet heb kunnen optekenen. Ik schat haar minstens 70, ze heeft de Sovjet overheersing dus lang meegemaakt. Wat zou ze er allemaal over kunnen vertellen??

Bekijk alle Armenië foto's en tips