Met deze wijziging van Ryanair ga je níét blij zijn ... image
Ricardo

Met deze wijziging van Ryanair ga je níét blij zijn ...

Jij bent vast wel eens alleen met handbagage op reis gegaan met Ryanair om wat centen te besparen. Je mocht immers gratis twee handbagage items meenemen. Vanaf november gaat de Ierse prijsvechter zijn bagageregels echter omgooien ... Trouble in budget paradise?



Reis jij ook wel eens met Ryanair? (Foto: Reisreporter judithspekschoor)



Na eerdere berichten over uitpuilende bagagevakken, was het te verwachten: Ryanair gooit vanaf 1 november zijn bagagebeleid op de schop. Wat gaat er dan veranderen? Je mag voortaan niet twee, maar nog maar één handbagage item meenemen in de cabine. Dit item mag niet groter zijn dan een kleine tas (35x20x20 cm). Wees gerust; als je gratis een tweede, groter item meeneemt, wordt dit zonder extra kosten overgeplaatst naar het ruim. Het enige nadeel is dus dat je niet meer bij je spullen kan tijdens de vlucht. Er zit echter een addertje onder het gras: als je voor € 5 p.p. per vlucht priority boarding aanschaft, mag je wél gewoon twee tassen meenemen in de cabine. 



Om reizigers aan te sporen om hun grote bagage tegen betaling in te checken, versoepelt Ryanair de regels voor ruimbagage. Zo kost het inchecken van een grote tas of koffer je vanaf november geen  € 35 meer, maar € 25. Bovendien gaat het maximaal toegestane gewicht omhoog van 15 naar 20 kg. De achterliggende gedachte van de wijzigingen is dat reizigers er op den duur profijt van hebben; zij lopen geen vertraging meer op als gevolg van het herschikken van de bagage in de overvolle cabine.