Travel hack: zo krijg je drankjes wél door de douane image
Midasket

Travel hack: zo krijg je drankjes wél door de douane

We hebben er begrip voor dat de douaneregels zijn aangescherpt. Maar is het écht nodig om flesjes water en andere drankjes te verbieden ...? Wij struinden het internet af en kwamen de ideale travel hack op het spoor. Op deze manier hoef je nooit meer een drankje af te staan bij de douane.



Genoeg drinken kan nooit kwaad (Foto: Reisreporter Francoise)



Je heb zojuist een duur flesje drinken gekocht. Of je hebt de moeite genomen om thuis (ijs)koffie, een vruchtensapje of ander drankje te prepareren voor onderweg. Misschien ben je voor je gezondheid zelfs genoodzaakt om bepaalde drankjes te nuttigen. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft vervelend om je drankje af te staan bij de douane. 



Als je slim bent neem je in ieder geval een léég flesje mee, om naderhand te vullen. Maar wat nu als wij je vertellen dat er nóg een handige truc is? 



Invriezen



Een flesje vloeistof (groter dan honderd mililiter) mag volgens de regels van douanes wereldwijd niet mee. Maar wat blijkt: als de vloeistof bevroren is mag het wél. Een vrieszakje meenemen op reis is dus nog niet zo'n slecht idee.