Vliegticket nog duurder image
Jan-Petra

Vliegticket nog duurder

Naast de vliegtaks moeten reizigers straks nóg meer neertellen voor een vliegticket. Schiphol wil in november de passagierstoeslagen verhogen. Wie straks naar New York vliegt, zal zeker twintig procent meer kwijt zijn.

Schiphol heeft voorgesteld om de luchthavenbelasting en de veiligheidstoeslag te verhogen. In plaats van 26 euro moeten reizigers bijna 31 euro betalen aan belastingen en toeslagen. Volgens Schiphol-woordvoerster Mirjam Snoerwang is de verhoging nodig omdat onder meer de veiligheidskosten zijn gestegen.

Voorstel voor verhoging
Snoerwang benadrukt dat de verhoging van de toeslagen nog maar een voorstel is. "Binnenkort gaan we over het voorstel praten met de luchtvaartmaatschappijen", aldus de woordvoerster. De verhoging wordt op zijn vroegst 1 november ingevoerd.

Vorig jaar verlaagd
Vorig jaar zijn de tarieven nog verlaagd. De NMa dwong Schiphol toen tot het verlagen van de tarieven, omdat vliegtuigmaatschappijen moesten betalen voor zaken die ze helemaal niet aan te rekenen waren.

De nieuwe heffing komt bovenop de ecotaks. Ook moeten reizigers nog altijd twee euro geluidsheffing betalen, evenals brandstoftoeslagen.