Piraterij rond de bahama's image
Lkoedam

Piraterij rond de bahama's

Piraterij is in de Caribbean allang aan banden gelegd maar wie in de voetsporen van Jack Sparrow wil treden, moet naar de Bahama’s

Kapitein Zwartbaard

Een prima startpunt is het plaatsje Nassau op New Providence, dat in de achttiende eeuw als uitvalsbasis diende voor zo’n tweeduizend piraten en de legendarische kapitein Zwartbaard. Het melige Pirates of Nassau Museum beeldt deze roerige periode uit.



Zeerovers

Al even berucht waren de wateren rondom Havana, die op de route van de Spaanse zilvervloot lagen. In 1538 brandden Franse piraten de stad plat. In het fort Castillo del Morro, dat Havana tegen zeerovers moest beschermen, vind je een sfeervol piratenmuseum.



Hollandse schepen

Een ander stralend middelpunt van de piraterij was Port Royal op Jamaica. Vanuit deze haven werden in de zeventiende eeuw om de haverklap Spaanse en Hollandse schepen overvallen. Door een aardbeving in 1692 verdween tweederde van het stadje onder de Caribische Zee. Met de komst van een onderwater museum/aquarium krijgt Port Royal binnenkort nieuwe kapers op de kust.