UPDATE: Geen overlevenden crash Venezuela image
Cecile janisse

UPDATE: Geen overlevenden crash Venezuela

Een reddingshelikopter heeft zaterdag het wrak van het eerder vermiste Venezolaanse vliegtuig gevonden. Geen van de 46 passagiers heeft de crash overleefd.

Het toestel van Santa Barbara Airlines verdween donderdag van de radar. Het toestel was op weg van Merida naar Caracas toen het contact tussen het toestel en de controletorens wegviel.

Het wrak werd aangetroffen in de Collado del Condor in het noordwesten van Venezuela, nadat het tegen een berg in de Andes was gevlogen. De oorzaak van de crash is nog onbekend. De piloot van het desbetreffende toestel was al acht jaar in dienst van Santa Barbara Airlines en was speciaal getraind voor vluchten over het Andesgebergte. Verder had het vliegtuig geen technische problemen voor vertrek en waren de weersomstandigheden tijdens de crash normaal.

Zaterdag hebben reddingswerkers de ‘zwarte doos’ gevonden. Hierop staan elektronische vluchtgegevens en opnames van gesprekken die de piloten met elkaar en de verkeersleiding voerden. Deze gesprekken moeten meer duidelijkheid geven over de omstandigheden waarin het toestel zich bevond tijdens de crash.